[Koop Lokaal] Tuin & Park van den Berg: veiligheid voor alles | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Hans van der Helm in de veelzijdige showroom waar ook de tuinhobbyist zijn ogen uitkijkt.
Hans van der Helm in de veelzijdige showroom waar ook de tuinhobbyist zijn ogen uitkijkt.
Koop Lokaal

Tuin & Park van den Berg: veiligheid voor alles

  •   keer gelezen   Actueel

Veiligheid voor alles. Dat was altijd al een kreet bij Tuin & Park van den Berg maar zeker in de coronatijd geldt dit uitgangspunt. Tuin & Park van den Berg (voorheen Van den Berg Machines) is een bedrijf met historie aan de Delftsestraatweg in Pijnacker, vanaf de Westlaan een stukje voorbij de rotonde met de hond en de vaas. Een paar honderd meter verderop is het aan je rechterhand.

Eigenaar/directeur Hans van der Helm heeft het bedrijf twintig jaar geleden overgenomen van de broers Jaap en Daan van den Berg voor wie hij tot dat moment werkte. Nog altijd zijn kwaliteit, service en een groot assortiment de onderscheidende kenmerken van Tuin & park van den Berg.

De variëteit in klanten is net zo groot als de variatie in producten. Alles voor de bewerking van grond, tuin, bos en gras heeft Van den Berg in huis. Robotmaaiers, kettingzagen, grasmaaiers, verticuteermachines, hogedrukspuiten, tuintractoren, maar ook allerlei eenvoudiger gereedschap voor de tuin tot en met schoffels, schoppen en handschoenen aan toe. Voor de particulier heeft Van den Berg een hele showroom ingericht met allemaal zeer degelijke, betrouwbare en goed betaalbare spullen.

“Ik zou er op Tweede Paasdag niet in de file naar Hornbach voor gaan staan”, zegt Hans van der Helm die opmerkt dat het assortiment na het vertrek van Welkoop naar Berkel en Rodenrijs nog flink wat groter is geworden.

Tuin & Park van den Berg is thuis in de verkoop en verhuur van grotere en kleinere machines. Ook voor onderhoud en reparatie ben je er aan het goede adres. In verband met corona heeft men alle benodigde maatregelen genomen om mensen veilig en op afstand zonder besmettingsgevaar op het terrein en in de gebouwen te kunnen toelaten.

“Als mensen een machine of apparaat komen brengen of halen voor of na onderhoud, dan zorgen we dat we het vanaf een hydraulisch karretje heel netjes in de achterbak plaatsen. Met handschoenen aan. Echt puur veilig dus. We merken dat zeker de wat minder jonge klanten daar erg mee bezig zijn en het ook bijzonder op prijs stellen. We zorgen er voor dat mensen op afstand van elkaar blijven. Ook onze eigen veertien medewerkers zijn heel voorzichtig. In de kantine zitten niet meer dan vier mensen tegelijk en op de vereiste afstand van elkaar. Is er een die wat loopt te niezen en te hoesten dan gaat-ie meteen naar huis en hij of zij komt pas terug na volledig herstel. Daar moeten we met z’n allen gewoon alle aandacht aan geven.”

Hans van der Helm heeft nog geen ziektegevallen binnen de personele bezetting en hoopt dat ook graag zo te houden. Het werk gaat nog redelijk door, vooral ook omdat het voorjaar is doorgebroken en veel thuis vertoevende mensen toch graag in de tuin aan het werk gaan.

Van den Berg werkt ook voor gemeenten, golfclubs en voor aannemers en hoveniers. In zekere mate gaat ook hun werk gewoon door. Toch verwacht Hans dat de directe crisis nog wel twee maanden zal aanhouden en dat hij met zijn bedrijf nog zeker een jaar lang de gevolgen blijft ondervinden. “Er worden best veel werkzaamheden en projecten uitgesteld. Mensen en bedrijven zullen onderhoud aan machines later plannen. Ja, de nasleep zal best

lang zijn, maar voor ons als bedrijf is dat niet zo’n ramp. Het is vooral een verschuiving in werkzaamheden. Natuurlijk merken ook wij verschil met een normaal voorjaar – het zou heel raar zijn als dat niet zo was – maar op de langere termijn verwacht ik dat het allemaal wel op zijn pootjes terechtkomt.”

Tuin & Park van den Berg bestaat al meer dan tachtig jaar en heeft al heel wat stormen overleefd. Het fundament van het bedrijf is een enorme vakkennis en ervaring, ook bij de vele trouwe medewerkers voor wie een probleem niet snel onoplosbaar is. Degelijkheid is een eigenschap van Van den Berg maar ook voortdurende innovatie en meegaan met de tijd wat betreft technische mogelijkheden en toepassingen.

Naast verkoop is ook verhuur een belangrijke tak bij Tuin & Park van den Berg. De medewerkers komen daarbij met de beste begeleiding en het meest optimale advies.

Hans van der Helm zegt tot slot nogmaals dat het ook in deze coronatijd zonder meer verantwoord is om Tuin & Park van den Berg te bezoeken en gebruik te maken van de veelzijdige dienstverlening en het grote assortiment aan machines en gereedschappen. Kijk alvast eens op de site wat het bedrijf zoal in huis heeft voor de bewerking van voetbalvelden, bossen, plantsoenen, golfterreinen en dus ook gewoon voor- en achtertuinen van welke omvang ook!

Tuin & Park van den Berg
Delftsestraatweg 26a
2641 NB Pijnacker

T: 015 3696841
E: berg@bergmachines.nl
www.tuin-en-park.nl

Meer berichten