[Doneer!] Online collecte voor de Hartstichting | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Foto: Hartstichting
Foto: Hartstichting
Doneer!

Online collecte voor de Hartstichting

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Gwendy uit Pijnacker is collectant van de Hartstichting en onderging zelf een hartoperatie. Hoe beleeft zij deze periode rondom het coronavirus? Ze deed haar verhaal op hartstichting.nl.

"Onlangs bleek dat hart- en vaatpatiënten zieker kunnen worden van het coronavirus dan gezonde mensen. Voor mij betekent dat niet dat ik nu bang ben, maar ik ben wel voorzichtig. Ik houd ruim voldoende afstand bij het boodschappen doen, was regelmatig mijn handen (ook al ben ik thuis) en heb al mijn afspraken afgezegd. Ik werk vanuit huis, vergaderen doen we door te videobellen. Dat gaat eigenlijk heel goed, dus mijn werk gaat gewoon door. Dat is prettig nu ik zo veel thuis ben", vertelt ze aan de stichting.

>  Geef eenmalig online voor de collecte

We moeten het met zijn allen doen
"Wat wel erg jammer is, is dat een familiebezoekje er niet in zit en ik mijn kleine neefje dus ook niet kan zien. Helaas, maar we moeten verstandig zijn. We lossen dit op door te videobellen en dan is het net alsof we toch vlakbij elkaar zijn. Ik hoop dat iedereen zich strikt aan de veiligheidsmaatregelen houdt, want dit moeten we écht met zijn allen doen."

Steun voor belangrijk onderzoek
Gwendy: “We maken met elkaar nu een heftige periode door, waar iedereen zo goed mogelijk doorheen probeert te komen. In het hele land zie je mooie initiatieven ontstaan. Het lijkt op de saamhorigheid die ik in de wijk ervaar als ik kom collecteren. Mensen hebben een groot hart voor elkaar en er wordt veel naar elkaar omgekeken. Iedereen doet wat hij kan, dat vind ik mooi. Ik hoop ook dat de Hartstichting veel steun krijgt. Juist nu hun collecte niet door kan gaan terwijl ze zulk belangrijk onderzoek doen."

>  Geef eenmalig online voor de collecte

Helaas niet collecteren
"Dat ik dit jaar niet langs de deuren kan om te collecteren, vind ik dus echt jammer. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk onderzoek is. Daarbij is de Hartstichting nu ook gestart met onderzoek naar corona, wat op dit moment natuurlijk hard nodig is. Alle kleine beetjes helpen om dit soort onderzoek mogelijk te maken. Ik zou daarom deze kans willen grijpen om tegen iedereen te zeggen: neem alsjeblieft de moeite om digitaal te doneren, want juist nu is die bijdrage écht enorm hard nodig!"

Gwendy over haar openhartoperatie
“Met mijn gezondheid had ik nooit problemen. Maar uit het niets kreeg ik steeds minder energie en raakte ik heel snel vermoeid. Sporten lukte niet meer en ik had zelfs moeite met een sprintje trekken naar de trein. Dan was ik helemaal buiten adem en begon ik te trillen op mijn benen. Op een dag belandde ik op de spoedeisende hulp. Het duurde een tijd voor bekend werd wat er mis was. Uiteindelijk werd CTEPH, een aandoening van de bloedvaten in de longen, vastgesteld. Ik moest toen een 12 uur durende openhartoperatie ondergaan. Dat was een heftige periode, vooral voor mijn vriend, familie en vrienden. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het weer goed met mij gaat", besluit de Pijnackerse.

>  Geef eenmalig online voor de collecte

Meer berichten