Het team van Bunnik Plants is vanmorgen onder andere in Keijzershof.
Het team van Bunnik Plants is vanmorgen onder andere in Keijzershof.

Bunnik verrast inwoners met actie 'Geen hand, maar een plant!'

Actueel 2.814 keer gelezen

Pijnacker - Een aantal inwoners van Pijnacker wordt vandaag verrast door medewerkers van Bunnik Plants. Het bekende tuinbouwbedrijf wilde iets doen voor inwoners die momenteel noodgedwongen thuiszitten vanwege het coronavirus. Ze delen op gepaste afstand prachtige planten uit tijdens de actie 'Geen hand, maar een plant!'.

Het bedrijf heeft zelf ook te maken met de gevolgen van de crisis. "Wij verhandelen zo'n 750.000 planten per week. Omdat veel winkels en daghandelaren gesloten zijn, worden er minder planten verkocht. Gelukkig zijn er nog heel veel orders die wel gewoon doorlopen", benadrukt woordvoerder Ciamo Jähnichen van Bunnik Plants. De slogan 'In ieder huis een Bunnik plant' is momenteel niet voor iedereen mogelijk. "Vooral ouderen kunnen momenteel niet naar buiten. Een plant in huis is zeker nu hartstikke goed", weet Ciamo. "Het zorgt voor zuurstof in je huis, het stabiliseert CO2 en zorgt voor een betere concentratie." Het team van Bunnik Plants besloot daarom planten naar inwoners toe te brengen.

Enorm dankbaar
Een mix van meer dan 25.000 prachtige kamerplanten en paasdecoratiemateriaal werden al in een mooie doos van TwinPack afgeleverd bij verzorgingscentra, GGZ-instellingen, maar ook gewoon spontaan aan de deuren van Lansingerlanders. Vandaag is buurgemeente Pijnacker aan de beurt. "De reacties zijn boven verwachting. Mensen zijn echt geroerd en soms wordt er zelfs een traantje gelaten. Wij zijn zo enorm dankbaar dat wij dit mogen doen", vervolgt Ciamo. Logistiek krijgt Bunnik Plants ook lokaal hulp aangeboden: Bakker Ammerlaan en Tuincentrum de Driesprong stellen een busje beschikbaar om alles te vervoeren. Aan de Hyacintenweg 37 in Bleiswijk is het overigens mogelijk om de mooie kamerplanten van Bunnik te kopen. Van maandag tot en met zaterdag is de winkel geopend voor particulieren. "Uiteraard houden wij ons streng aan alle veiligheidsvoorschriften, zoals afstand bewaren en hygiëne", aldus Ciamo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant