Afbeelding
Ingezonden

Jeugdige overmoed

Actueel 6.314 keer gelezen

Vanmiddag om 15.30 uur nog even samen een ommetje gemaakt. Het was prachtig weer en behoorlijk veel andere koppels waren ook op pad. Op de kruising van het Oostlandpad en de Europalaan zaten vier jonge mensen in het gras langs de weg met elkaar te praten. Binnen 1.5 meter van elkaar dus goed voor vier boetes.

Het was een provocatie die voort komt uit jeugdige overmoed. Het is warm en je snapt niet waarom al die rare maatregelen van toepassing zijn. Zeker wanneer je het nieuws niet volgt...

Natuurlijk had ik met mijn opa-waardige leeftijd deze jonge mensen moeten toespreken en moeten uitleggen dat hun huisgenoten vanaf vanmiddag in gevaar komen... besmet kunnen raken met COVID19.

Jammer dat ik het niet deed. Ik heb het op deze manier goedgemaakt hoop ik. Bovendien is mijn schrijftaal wat genuanceerder dan wanneer ik met de volle druk op de ketel van wat ik op dat moment zag, vaak wat kort door de bocht mijn "opvoedkundige lessen" uitspreek. Misschien is het wat voor ouders van middelbare schoolkinderen om eens samen het nieuws op tv te volgen en er vervolgens eens samen over na te praten... en een verband met opa en oma te leggen.

Jan Leeuwenstein

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant