Afbeelding

Gebiedsverbod voor openbare sportvelden SV Nootdorp en RKDEO

Actueel 2.532 keer gelezen

Nootdorp - De plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Johan Remkes heeft besloten vanaf vrijdag 3 april een gebiedsverbod in te stellen voor de sportvelden van SV Nootdorp en RKDEO.

Deze keuze is gemaakt in het belang van de gezondheid van de inwoners en in lijn met de bedoeling van de landelijke maatregelen. De intentie van deze maatregelen is dat mensen zo min mogelijk naar buiten gaan. En als je naar buiten gaat, ga dan zoveel mogelijk alleen. In de hele gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn daarom sportverenigingen en de daarbij behorende velden dicht.

Sportvelden SV Nootdorp en RKDEO
De sportvelden van SV Nootdorp en RKDEO liggen in een openbare ruimte. Bij deze locaties kwamen meerdere groepjes jongeren bij elkaar, waardoor er een grote groep ontstond. Dit brengt te veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is besloten een gebiedsverbod in te stellen voor deze locaties. Dit betekent dat het vanaf nu verboden is om op en rondom de sportvelden aanwezig te zijn. Borden geven dit ook aan. Iedereen die vanaf nu toch op een van deze locaties is, riskeert een boete.

Burgemeester Francisca Ravestein benadrukt nog eens: “Mooi weer nodigt uit om lekker naar buiten te gaan, maar blijf ook dan zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten als dat echt nodig is. Als je bij elkaar wilt komen, houd die 1,5 meter afstand en voorkom dat er een grote groep ontstaat. Doe dit niet alleen voor jezelf, maar juist ook om onze kwetsbare inwoners te beschermen. Alleen samen kunnen we het coronavirus onder controle houden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant