Foto: Tomas Hanegraaf
Foto: Tomas Hanegraaf

Boodschap aan alle inwoners van Wil Smithuis

Actueel 1.013 keer gelezen

Lieve mensen,

Moet er eerst een ramp uitbreken om naar elkaar om te kijken? Ja, het is de hoogste tijd om de ware mens te ontdekken! De een haalt de schappen leeg en gunt een ander niets en de ander doet zijn uiterste best om zijn medemens bij te staan.

Maar kijk goed: er zijn ontzettend veel liefdevolle mensen die proberen te helpen en te steunen waar ze maar kunnen! Ineens is er weer aandacht voor elkaar. We hebben hierdoor ook weer tijd voor onze kinderen... ze worden niet meer naar de opvang gebracht. We kijken weer naar elkaar om. Helaas niet allemaal, want sommige denken alleen aan hun eigen hachje. Het zij zo.

Hoe prachtig is het om te zingen: "You never walk alone", dat hadden we veel eerder moeten bedenken, want heel veel mensen en vooral ouderen zijn alleen. En nu met deze ramp is alles helemaal in rep en roer.

Zullen wij hier iets van leren of straks geleerd hebben of gaan wij gewoon weer verder met ons eigen ik wereldje als dit voorbij is? Maar weet; wij hebben ook de kracht als dit alles voorbij is, er weer wat menselijker uit te komen en weer om te kijken naar elkaar. Ik hoop het. We zijn allemaal gelijk en kwetsbaar, maar ook sterk. Heb uw naasten lief en uzelf. Laat dit het motto zijn voor de toekomst.

Ik wens hierbij alle mensen die nu in deze barre tijd hun hulp bieden en tijd maken voor hun medemens veel kracht en gezondheid toe! En ben blij dat er toch nog mensen zijn die naar elkaar omkijken. Ik wens ook heel veel kracht aan de mensen om hier weer bovenop te komen. En, de mensen die het virus nu nog bagatelliseren en maling hebben aan de regels: kom tot bezinning!

Wil Smithuis, Delfgauw

Mail gerust een lief berichtje terug naar Wil via: wil.smithuis@gmail.com


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant