Ook Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan in Pijnacker blijft positief. Evie de Hoog en Julia Ammerlaan verkopen bloemige bakjes
Ook Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan in Pijnacker blijft positief. Evie de Hoog en Julia Ammerlaan verkopen bloemige bakjes "gezelligheid". (foto: Martijn Mastenbroek)

Saamhorigheid Pijnacker-Nootdorp groot tijdens zeer ingrijpende coronacrisis

Actueel 1.428 keer gelezen

De drastische maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen, hebben verstrekkende gevolgen voor het maatschappelijk leven. Ook in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, waar de ziekte zich inmiddels bij tenminste negen personen gemanifesteerd heeft, is dit duidelijk merkbaar. Verenigingen, kerken en organisaties schrappen hun activiteiten. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft haar dienstverlening aangepast.

Het kabinet heeft op zondagmiddag 15 maart nieuwe aangescherpte maatregelen bekend gemaakt om het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen houden in dat alle scholen, kinderopvangorganisaties, horecagelegenheden en sportclubs dicht blijven tot en met 6 april. Wat betreft de sluiting van scholen en kinderdagverblijven wordt er een uitzondering gemaakt voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Deze kinderen worden wel opgevangen. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid. De gemeente heeft met betrokken partijen contact opgenomen en gaat vanaf maandag 16 maart actief handhaven op de sluiting van de horecagelegenheden.

In slechte, moeilijke tijden komen er ook mooie initiatieven naar boven. Zo besloot Sabine Zondag van de lokale Plus om meteen in de bres te springen voor horecaondernemers uit Pijnacker-Nootdorp. "We moeten dit samen doen en er samen uitkomen. Commerciële belangen moeten even overboord. Ik ben zelf ondernemer, dus weet als geen ander hoe verschrikkelijk het kan zijn." In de winkel van Sabine heerst momenteel topdrukte. "Maar wel op speciale producten hoor. En wat mensen nu kopen, kopen ze straks niet meer', nuanceert ze.

Kwekers Fred en Sylvia van der Helm kwamen ook in actie. Het echtpaar van een tuinderij aan de Tuindersweg in Pijnacker, heeft alle supermarktmedewerkers en klanten een gratis bloem geschonken. "Om iedereen een hart onder de riem te steken", zegt Sabine die zich nu aan het inzetten is voor oudere inwoners. "De boodschappen moeten toch thuisgebracht worden. We krijgen ontzettend veel vragen, zoals: hoe download ik de Plus-app. We gaan iedereen zo goed mogelijk ondersteunen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant