Nieuw NOOVA-bestuur staat in de startblokken
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
De kersverse bestuursleden bespreken hun plannen voor de komende periode.
Vlnr: Izabella Ridder, Wian Tosseram en Renate Jalving
De kersverse bestuursleden bespreken hun plannen voor de komende periode. Vlnr: Izabella Ridder, Wian Tosseram en Renate Jalving

Nieuw NOOVA-bestuur staat in de startblokken

  •   438 keer gelezen   Actueel

Het bestuur van NOOVA wisselt elke drie jaar van samenstelling. Izabella Ridder, Renate Jalving en Wian Tosseram staan klaar om als nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester aan de slag te gaan. 

Izabella Ridder (Ridder Catering + Events) vertelt lachend dat zij ooit dacht dat NOOVA een ‘theeclubje’ was. “Dat gevoel werd meteen finaal weggeveegd op de eerste bijeenkomst die ik bijwoonde. Ik had snel door dat het om professionals in hun vakgebied gaat en dat zij bij elkaar komen om van elkaar te leren, elkaar te leren kennen en op die manier verder te komen in hun ondernemerschap.” In haar huidige werk verzorgt Izabella catering projecten. “Van theelepel tot foodtruck, of de organisatie van een compleet plaatje voor een evenement. De gastvrijheid die ik bij NOOVA ervaar, kan ik vertalen naar mijn werk.” Voor Wian Tosseram (Feel It Therapie) betekent ondernemen niet alleen goed zijn in je eigen vak, maar ook ‘aan je bedrijf werken’. 

“De interactie tussen de leden en de openheid waarmee ze met elkaar omgingen en voor elkaar openstonden, sprak me erg aan toen ik een workshop meemaakte. Dit is een groep veelzijdige, gemotiveerde vrouwen, die door thema-avonden en gesprekken van elkaar leren, elkaar inspireren en op nieuwe ideeën komen.” Wian behandelt in haar praktijk mensen met pijn en bewegingsklachten. 

“Ik vergeet daarbij nog wel eens dat ik ook ondernemer ben. NOOVA houdt me bij de les.” Renate Jalving (Next Level Business Support) mocht op een keer aansluiten bij een NOOVA Nieuwjaars diner. “Dat voelde meteen goed! Er werd veel kennis gedeeld, de sfeer was prima en de avond was goed opgezet. Ook daarna heb ik NOOVA alleen maar als erg positief ervaren. Een club die waarde hecht aan professionaliteit en waar mensen elkaar versterken.” Renate ondersteunt en ontzorgt met haar bedrijf ondernemers waar nodig. “Ik ben ook een sparringpartner die meedenkt en ik speel een actieve rol om een ondernemer naar een hoger niveau te brengen. NOOVA sluit hier helemaal bij aan. Niet direct om opdrachten uit te halen, maar om van elkaar leren. Mijn creativiteit kan ik zeker bij NOOVA kwijt.” Het bestuur van de afgelopen drie jaar bestond uit: Hanneke Bor, Janny Teensma en Bernadette Kortmann. 

“Zij hebben het volgens ons ècht heel goed gedaan”, zegt Izabella. Wij zullen dit menu aan ideeën en uitvoering overnemen en onze saus eroverheen gieten. Wat ik zelf hoop te bereiken met deze groep, is een bepaalde dynamiek onder elkaar, waaraan iedereen zijn bijdrage levert en elkaar kan vinden indien nodig, zowel op professioneel gebied als persoonlijk. Het is vaak niet alleen wat je kunt, maar ook wie je kent om volgende stappen te kunnen maken.” Wian: “Er ligt al een mooie basis, waar we op voort kunnen bouwen aan nog meer verbinding met elkaar, soms kan je meer voor elkaar betekenen dan je denkt. 

Renate beaamt dit. “Deze lijn moeten we zeker vast kunnen houden. Dat betekent mèt, door en vóór elkaar!” Eén van de grootste veranderingen van de afgelopen jaren is de nieuwe aanpak van de netwerkavonden die de leden zelf organiseren. “Wij willen daar zeker op voortborduren”, vervolgt Izabella. Ze vat haar missie voor deze nieuwe episode als volgt samen: ‘Toekomstbouwers’. 

“Ik hou van organiseren, vind het tof om ideeën uit te bouwen met anderen tot iets concreets, en vind het waardevol om een dergelijk netwerk te onderhouden, zowel voor anderen als voor mijzelf. Wian vult dat aan met: ‘Verbinding maken’. “Dit netwerk helpt mij meer te leren over ondernemerschap. Er is zoveel potentie en kennis aanwezig in deze mooie groep vrouwen. Door van elkaar leren, en elkaar motiveren kan ieder in het eigen bedrijf groeien. Renate duidt het netwerk aan als een ‘Lerende organisatie’.” 

Izabella: “Ik kom oorspronkelijk uit een mannenwereld, dus het was niet vanzelfsprekend dat ik mij aansloot bij een vrouwennetwerk. Maar ik merkte al snel dat het organisatorisch echt goed in elkaar zit, net als een goedlopende sterke diesel.” Bij Renate kwam het vrouwennetwerk meer ‘op haar pad’ dan dat zij er bewust voor gekozen heeft. “Toch vind ik het fijn om op veel vlakken herkenning te hebben. Vrouwen zijn vaak echte ‘verbinders’. Dat past bij mij.” Zie: www.noova.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>