Samen met de politie zocht de chauffeur naar de veroorzaker van het ongeval.
Samen met de politie zocht de chauffeur naar de veroorzaker van het ongeval.

Vrachtwagenchauffeur zet achtervolging in na aanrijding

Actueel 9.824 keer gelezen

Lansingerland/Pijnacker - Een vrachtwagenchauffeur van een transportbedrijf uit Bleiswijk is vannacht aangereden door een nog onbekende bestuurder van een kleine donkere wagen. Na het ongeval sloeg de automobilist op de vlucht. 

Maandagmorgen rond 03.30 uur reed de chauffeur op de N209 ter hoogte van afrit Bergschenhoek. "Ineens schoot er een kleine, donkere wagen voor mij langs die nog de afslag wilde pakken. Hij reed helemaal over het verdrijvingsvlak heen", vertelt hij. "De wagen ramde mijn vrachtwagen en ik belandde op de andere rijbaan. Als ik niet was uitgeweken, was het mogelijk nog slechter afgelopen. Toen ik uitstapte, ging de auto er met hoge snelheid vandoor."

Er volgde een achtervolging over de N470 naar Pijnacker, waarbij de automobilist halsbrekende toeren uithaalde om de vrachtwagen af te schudden. De bestuurder van de kleine donkere wagen reed over de middenberm en toeterend de vrachtwagen weer tegemoet. "Het was een kat en muisspel. De politie was snel in de buurt, maar uiteindelijk net te laat om ze te pakken. Ze zijn volgens mij ergens een wijk in Pijnacker ingevlucht", vermoedt de trucker.

De geschrokken vrachtwagenchauffeur zegt dat er meerdere mannen in het voertuig zaten. Het is niet uitgesloten dat er een connectie is tussen de diefstal vannacht in de Pijnackerse wijk Keijzershof, waarbij vier autobanden werden gestolen en deze opmerkelijke aanrijding. Ook hier ging het om meerdere mannen in een kleine donkere wagen. De chauffeur zoekt getuigen, want de schade aan zijn wagen is flink. Tips kun je sturen naar onze redactie. Wij brengen je dan in contact met de vrachtwagenchauffeur. Bellen met de politie kan uiteraard ook: via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant