Logo telstar-online.nl
Meerdere mensen uit Pijnacker-Nootdorp lopen bij de Voedselbank. Niets om je voor te schamen!
Meerdere mensen uit Pijnacker-Nootdorp lopen bij de Voedselbank. Niets om je voor te schamen!

Schaamte over hulp Voedselbank niet nodig

  •   1627 keer gelezen   Actueel

De voedselbanken gaan ook in 2020 actief op zoek naar mensen die nu ‘onder hun radar’ vallen. Mensen die voldoen aan de toelatingsnormen maar om redenen als schaamte nog geen beroep doen op voedselbanken. De toelatingsnorm is in 2020 iets verruimd. 

Nog te veel mensen weten de weg naar de voedselbank niet te vinden of durven deze niet te nemen. Er werd een kleinschalige enquête (als pilot, met 244 respondenten) verspreid onder klanten van zes verschillende voedselbanken in Nederland. In de enquête werd zowel gevraagd naar de eigen situatie en ervaring, als naar ideeën en suggesties om potentiële klanten te bereiken. Schaamte en trots blijken de voornaamste redenen om niet naar de voedselbank te gaan. Ook geeft bijna 40% van de huidige klanten aan één of meerdere personen te kennen die wellicht klant van de voedselbank zou kunnen worden.

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland over schaamte: Als je ziek bent ga je naar het ziekenhuis, als je honger hebt naar de voedselbank. Dat is wat we met elkaar willen bereiken. Het is niet nodig om met lege koelkast thuis te zitten. Iedere donderdagmiddag is er uitdeling van voedselpakketten in het zalencomplex van Ontmoetingscentrum De Acker, Park Berkenoord 2 in Pijnacker. Openingstijd: 13:00 uur - 14:30 uur. Er is een pakket beschikbaar voor cliënten die zich aangemeld hebben en na een positieve intake met de adviseur.

Aanmelden kan via de website van Voedselbank Delft: www.delft.voedselbankennederland.nl telefonisch via onderstaand nummer of tijdens openingstijden op eerder genoemd adres. Telefoonnummer Voedselbank Delft – uitdeelpunt Pijnacker: 06-81399416 (alleen op donderdag telefonisch contact). Er kan altijd een voicemail worden ingesproken of whatsapp gestuurd. De plaatselijke supermarkten in Pijnacker werken mee aan verspilling van voedsel door te doneren aan de Voedselbank. Ook is er op zaterdag 21 maart weer een inzameling bij de winkels. De voorbereidingen daarvoor zijn gestart!

Aanmelden Voedselbank
De voedselbank is bedoeld voor iedereen die (tijdelijk) financieel in de knel zit. Voedselbank Delft heeft uitdeelpunten in Pijnacker en Nootdorp. Inwoners van Pijnacker-Nootdorp kunnen dus ook gebruik maken van de voedselbank. Houdt u na aftrek van alle vaste lasten (zoals huur, water, energie, verzekeringen e.d.) te weinig geld over in de maand voor voedsel en kleding? Dan kunt u in aanmerking komen voor een wekelijks voedselpakket. Alle informatie over de Voedselbank en wanneer u in aanmerking komt leest u op de website www.voedselbank.nl.

Meer berichten