Logo telstar-online.nl
Johan en Jirska met hun drie kinderen bij de heistelling.
Johan en Jirska met hun drie kinderen bij de heistelling.

Eerste paal voor nieuwe winkel Kaasboerderij

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Groot feest maandag bij Kaasboerderij Van Leeuwen aan de ’s Gravenweg in Nootdorp. Daar werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe winkel die Johan van Leeuwen en zijn partner Jirska Lugtigheid gaan bouwen.

De kinderen, Dione van acht, Guido van vier en Chloe van twee, sloegen tijdens hun schoolpauze zogenaamd de eerste paal. Zelden hebben we zo veel weldadige stilte meegemaakt tijdens het slaan van een eerste paal. De heiers van P. van ’t Wout waren al even bezig met het slaan van de palen en hielden juist even stil toen Johan en Jirska met hun kinderen op de foto gingen. Guido had niet veel zin om te poseren met een helm op zijn hoofd, maar dat kon de pret totaal niet drukken. De familie heeft vanaf 1988 een boerderijwinkel op het erf aan de ’s Gravenweg. 

In dat jaar begonnen Ton en Ria van Leeuwen met het maken van lekkere hapjes voor Ipse dat toen nog Craeyenburch heette. Uit die vraag kwam een boerderijwinkel en een cateringbedrijf voort. Zoon Johan en zijn partner Jirska namen later de zaak over, maar pa Ton bleef nog heel lang mee helpen in de winkel. Hij vond het prachtig, al die gezelligheid van de klanten. Totdat het vanwege zijn gezondheid echt niet meer ging. De man die in 2015 nog zijn gouden huwelijk vierde met echtgenote Ria, is 2,5 jaar geleden overleden. Tot het laatst genoot hij van alles wat er te genieten was. 

Behalve pa Ton was verder maandagmiddag bijna iedereen van de familie Van Leeuwen aanwezig, ma Ria en Johan zijn drie oudere zussen; Monique, Lisette en Sylvia. Ook de ouders van Jirska, Kees en Conny Lugtigheid, waren aanwezig. De paalplechtigheid werd feestelijk omlijst met het ontkurken van een paar flessen prima champagne. Ook bouwer Bart Waaijer nam een klein slokje. Waaijer Bouw, dat nu de laatste hand legt aan Villa Zonnedauw elders in Nootdorp, gaat de stijlvolle nieuwe winkel realiseren. Het project moet ergens rond 1 mei klaar zijn. 

Hoe de nieuwe winkel er uit komt te zien, is te zien op een impressiefoto dat in de tijdelijke winkel in de garage/voorraadschuur te vinden is. Die tijdelijke winkel ziet er zo mooi, ruim en fris uit dat een enkele klant al met bloemen aankwam, in de veronderstelling dat de nieuwe winkel al geopend was. Dat gaat dus nog heel even duren. Intussen gaat Kaasboerderij Van Leeuwen gewoon door met de eindeweekverkoop van kwaliteitsboerenkaas en tal van andere hoogwaardige verse producten op het gebied van zuivel, poelierswaren en ook groente en fruit. Er is van alles te krijgen: het is goed en zeker niet te duur. Behalve spullen van hoge kwaliteit krijg je ook de nodige persoonlijke aandacht en gezelligheid bij Jirska, Johan en hun medewerkers!

Meer berichten