Jan van der Stap schilderde deze boerderij.
Jan van der Stap schilderde deze boerderij.

Wie weet waar Jan van der Stap in Delfgauw schilderde?

Actueel 2.093 keer gelezen

De bekende Delftse landschapsschilder Jan van der Stap schilderde eind dertiger jaren in Delfgauw bijgaand tafereel van een boerderij met weggetje en omgeving. 

Wie weet waar hij precies schilderij? Nootdorper Koos van Koppen heeft het schilderijtje al die jaren in de familie gehad en heeft het onlangs aan de Bartholomeuskerk ter verkoop voor het goede doel aangeboden.

Deskundigen van ‘Tussen Kunst & Kitch – Repaircafé’ hebben het afgelopen zaterdag in Nootdorp beoordeeld en geadviseerd het te laten schoon maken, omdat het daarvoor ‘voldoende waarde heeft zeker voor iemand die emotie heeft met de locatie.’ Weet u meer? Of bent u geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar ron@labordus.demon.nl.

Johannes Jacobus (Jan) van der Stap is geboren op 28 augustus 1874 in Delft en overleed op 5 februari 1940. Hij heeft weliswaar teken- en schilderles gehad, maar is toch voornamelijk autodidact. Hij is bekend als ‘pastelist’ en werkte veelal in olieverf en aquarel. Zijn onderwerpen vond hij het meest in Delftse stadsgezichten en landschappen in de omgeving. Het actiefst en productiefst was hij in de laatste tien jaar van zijn leven. Hij schilderde meestal ‘in de open lucht’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant