Logo telstar-online.nl

Fleur Vriend gaat voor KiKa naar marathon New York

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Fleur Vriend uit Delfgauw, zal op 1 november de marathon van New York lopen voor het goede doel KiKa. Haar doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld op te halen. Hiervoor heeft ze een heuse loterij op poten gezet. Door mee te doen met de loterij kan men prijzen winnen, die geheel belangeloos door ondernemers uit de regio ter beschikking zijn gesteld.

Fleur woont sinds acht jaar in Delfgauw en werkt als huisarts in Pijnacker. Haar 3 kinderen Daniel, Julian en Laurens gaan naar de montessorischool Casa in Pijnacker. De band met zowel Delfgauw als Pijnacker is hierdoor sterk. Fleur is een bescheiden dame die er totaal niet van houdt om ´in the picture´ te staan, maar om haar doel te behalen treedt ze toch in het openbaar. “Uiteindelijk doe ik dit allemaal voor KiKa.” Haar bescheiden karakter zorgt ervoor dat ze niet meteen bij de mensen met de deur in huis valt.

“Een paar dagen voor dat ik langs de deuren ga, gooi ik een briefje door de bus waarin ik vertel wie ik ben en wat ik wil gaan doen en dat ik binnenkort langs kom om loten te verkopen.” Fleur reisde vorig jaar met haar gezin naar Nieuw-Zeeland, waar ze een jaar als huisarts heeft gewerkt. Sinds september is ze weer terug in Nederland en werkt ze als waarnemend huisarts in Pijnacker in huisartsenpraktijk de Binkhorst. Daarnaast werkt Fleur ook als gevangenisarts en als straatarts bij de Pauluskerk in Rotterdam voor illegalen, daklozen en onverzekerden. “Zij hebben recht op dezelfde zorg, als waar jij en ik recht op hebben”, vindt Fleur.

Marathon
In haar vrije tijd houdt Fleur van hardlopen en doet dit al zolang ze zich kan herinneren. Ze heeft al enige ervaring in het lopen van marathons, eerder liep ze halve marathons en twee keer de hele marathon. In 2017 liep ze de marathon van New York en in 2018 de marathon van Rotterdam. In Nieuw-Zeeland kon Fleur haar hobby niet goed beoefenen, omdat de wegen voor hardlopers gevaarlijk zijn. Ze had het hardlopen dan ook gemist en besloot bij terugkeer in Nederland dat ze wel weer een marathon wilde lopen met daaraan gekoppeld een goed doel. Fleur heeft van dichtbij ervaren wat het doet met een gezin om een kind te verliezen, vandaar de keuze voor dit specifieke goede doel. “Het enige goede doel waar ik voor zou kunnen lopen is daarom KiKa”, zegt Fleur. KiKa financiert onderzoeken naar kinderkanker om de behandelingen te verbeteren.

Loterij
Als kind was ze altijd al gefascineerd door loterijen en koos ervoor om door middel van een loterij mensen te triggeren om te doneren aan KiKa via het kopen van loten. Bij donatie van minimaal 10 euro krijg je een lotnummer toegewezen en maak je kans op prijzen. De opbrengst van de lotenverkoop gaat geheel naar KiKa. Fleur benaderde lokale ondernemers, om de actie met een prijs te ondersteunen. Ze hoopte op een paar prijzen, maar de actie groeide al gauw uit tot een succes. Inmiddels zijn er 25 prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door ondernemers uit Delfgauw en omgeving. De prijzen variëren van een tegoedbonnen, een volledige lunch, een driegangen diner voor 2 personen, tot een overnachting inclusief ontbijt en gebruik van de Wellness etage bij van de Valk Den Haag-Nootdorp. “Ik had totaal niet verwacht dat er zoveel ondernemers mee zouden werken. Ik ben daar enorm dankbaar voor. De loten verkoopt Fleur hoofdzakelijk aan de deur. “Ik had nooit verwacht dat mensen zo enthousiast zouden zijn. Inmiddels heeft Fleur al ruim 200 loten verkocht. “Tot het laatste moment zal ik zoveel mogelijk loten verkopen voor KiKa. 2 April is de trekking van de winnaars. Ik hoop ook dat heel veel mensen online een lot kopen, want alle deuren langs in Delfgauw en Pijnacker, dat red ik helaas niet voor 2 april 2020.”

Steunen
Iedereen die Fleur wil steunen, kan een kijkje nemen en loten kopen op: www.runforkikamarathon.nl/fleur-vriend-new-york-2020.

Meer berichten