Logo telstar-online.nl
Cantores treedt meestal op in de RK–kerk van Nootdorp maar nu is de kerk in Pijnacker de place to be.
Cantores treedt meestal op in de RK–kerk van Nootdorp maar nu is de kerk in Pijnacker de place to be.

Feestelijk vrijdagconcert Cantores Amatores

  •   keer gelezen   Actueel

Het koor Cantores Amatores treedt vrijdag 31 januari vanaf 20.00 uur op met een feestelijk programma. Het koor bestaat ruim vijf jaar. ‘Feest met CA’ brengt onder meer medleys uit musicals als My Fair Lady en Fiddler on the Roof. Het koor wordt ondersteund door een professioneel strijkkwintet, een fluitist en een slagwerker en natuurlijk de vaste pianist Jurriaan van der Zee.

Meestal is de kerk aan de Veenweg in Nootdorp het ‘thuis’ van het koor Cantores Amatores. Daar voerde het koor vorig jaar juni nog het Requiem van Fauré uit. Maar nu is er dan toch eindelijk een feestelijk concert in de kerk van Pijnacker, in de Joannes de Dooperkerk aan de Oostlaan.

Cantores is een projectkoor dat per half jaar een programma instudeert en uitvoert. Het koor staat onder leiding van de inspirerende dirigent David van Lith die de muzikale lat iedere keer ‘optimistisch hoog’ legt voor het koor. David viert ook meteen dat hij tien jaar actief is in Pijnacker. Eerst als muzikaal leider van het vrouwenkoor CADANS en de laatste 5,5 jaar van Cantores Amatores, een gemengd koor met sopranen, alten, tenoren en bassen.

In totaal rond de veertig mensen die uit allerlei windstreken afkomstig zijn, vooral Pijnacker, Lansingerland, maar ook uit de Haagse regio. Het is een mooie harmonieuze mix! Het programma van Feest met CA! is heel divers. Coldplay komt voorbij maar bijvoorbeeld ook de mysterieuze Noorse eigentijdse componist Ola Gjeilo van wie ‘The ground’ en ‘Luminous night of the soul’ worden uitgevoerd.

Heel feestelijk is de muziek uit ‘My fair lady’. Het koor zingt een medley met onder meer ‘I could have danced all night’, ‘On the street where you live’ en ‘Wouldn’t it be loverly’. Het startpunt van het programma was voor David van Lith de musical ‘The Fiddler on the Roof’ met onder meer ‘Sunrise, sunset’ en ‘If I were a rich man’ maar ook het prachtige ‘Matchmaker’ dat wordt gezongen door de vrouwen die in het lied romantisch smachten naar een man die tegelijk geleerd, rijk, knap, stoer én lief moet zijn.

Natuurlijk volgt er een bruiloft met het zeer feestelijke drinklied Le Chaim! Weer heel anders klinkt ‘Als wij niets doen’ uit de Soldaat van Oranje. Rillingen krijg je van de muziek uit de bekende animatiefilm Frozen. Na vorst komt regen met ‘Raindrops keep falling on my head’. Zo heeft Cantores Amatores weer een heel gevarieerd feestprogramma in elkaar gesleuteld. In termen van My Fair Lady: get to the church on time! Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te verkrijgen bij de kerk en vooraf via de site cantoresamatores.nl

Meer berichten