Stanislascollege Pijnacker: één van de beste én leukste scholen in de regio
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Stanislascollege Pijnacker: één van de beste én leukste scholen in de regio

  •   1495 keer gelezen   Actueel

Wil jij een school met een leuke sfeer, waar aandacht is voor jou én waar je een afwisselende lesdag hebt? Dan is het Stanislascollege Pijnacker dé school voor jou. Op deze school voor mavo, havo en vwo (plus), kun je kiezen voor bijzondere vakken, projecten, activiteiten en plusprogramma’s. Zo ga jij een leuke en uitdagende schooltijd tegemoet en verlaat jij de school straks met een extra waardevol diploma. 

Kleine afdelingen waar iedereen elkaar kent
Van buiten ziet de school er dan wel groot uit, maar in de school heb je maar met een klein gedeelte van het gebouw te maken, namelijk je eigen brugklasafdeling. Je hebt hier vrijwel al je lessen je kluisje en hier zijn de werkplekken van je mentor en coördinatoren. In deze kleinschalige omgeving leer je de andere brugklasleerlingen snel kennen. Zo leg je de basis voor een gezellige schooltijd. Behalve de brugklasafdeling zijn er ook afdelingen voor mavo havo en vwo. 

Chromebooks en leerhuizen
Op het Stanislascollege Pijnacker heb je een lesdag vol afwisseling. Je krijgt lessen in lokalen of je gaat aan de slag in het maaklab, het laboratorium, de sportzalen, de muziekstudio of het dramalokaal. Elke dag heb je les in het leerhuis. Dit is een grote ruimte met groepstafels, werkplekken en stilteruimtes. Zo leer je om op verschillende manieren te leren.

Behalve met boeken en schriften werk je thuis en op school met een Chromebook. Dit zorgt voor extra afwisseling in de les en bovendien heb je via een portal altijd toegang tot je lesmateriaal.

Plaatsing in de brugklas
Je wordt op basis van het advies van je basisschool geplaatst in de mavo-, havo-, vwo- of vwo-plusbrugklas. Bij een gemengd advies start je op het hoogste niveau. Dit houdt in dat je met een mavo/havo-advies in de havobrugklas wordt geplaatst. Zo dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Voor extra gemotiveerde leerlingen met een vwo-advies is er de vwo-plus-klas.

Haal nóg meer uit je opleiding
Op het Stanislascollege Pijnacker kun je kiezen voor bijzondere vakken, extra modules en verrijkingsprogramma’s waarmee je jezelf nog beter én breder kunt ontwikkelen.

Een paar voorbeelden: examen op een hoger niveau of versneld examen, Anglia en IELTS certificaten in Engels, pre-universitaire trajecten, drama, een extra sportvak, het vak Natuur Leven en Technologie (NLT), het vak informatietechnologie en het PLUS-project.

Maar het gaat op de school niet alleen om leren uit boeken. Er is ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je deelnemen aan de First Lego League, de musical, de debatclub, bezinningsdagen, Live On Stage of freerunning. 

Door dit brede aanbod leer jij jezelf goed kennen. En dat is belangrijk, want dan maak jij straks betere keuzes voor de toekomst.

Ben jij nieuwsgierig geworden?
Kom een kijkje nemen tijdens de open dag op vrijdag 31 januari van 15:30 tot 17:30 uur of zaterdag 1 februari van 10:00 tot 13:00 uur. 


Sportlaan 3a - 2641 AZ - Pijnacker - scp@stanislascollege.nl stanislascollege.nl/pijnacker<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>