Logo telstar-online.nl
Dorpsgenoot Hildegard Mandos speelt en zingt de sterren van de hemel.
Dorpsgenoot Hildegard Mandos speelt en zingt de sterren van de hemel.

Rijk palet aan klanken van Hildegard Mandos

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Hildegard Mandos is professioneel muzikante en woont met haar partner Richard van Dorland in Nootdorp. Ze is veelzijdig en naast zangeres, speelt ze ook contrabas, gitaar, is muziekdocente, componiste en arrangeur. Op 28 december deed ze samen met haar pianist Alain van Zeveren een mooi optreden bij audio speciaalzaak Listening Matters in Den Haag.

Door: Martin Reitsma

Hildegard vertelt: "Muziek is mijn passie en tweede natuur. Al van jongs af aan laat ik me door muziek omringen." Ze kent al een lange carrière. Ze zingt in haar jeugd in een kerkkoor, volgt klassieke en jazz pianoles, speelt op keyboard in een familiebandje en vanaf haar zestiende in de band Foolish Heart. Ze wint in 1985 de Zilveren Microfoon in Nijmegen en in 1986 het cabaret der onbekenden in Eindhoven. Vanaf haar dertigste gaat Hildegard klassieke zanglessen volgen, doet theaterconcerten, zingt repertoire van Frank Sinatra, Ierse muziek met een vleugje Zuid-Amerikaans en geeft bas- en zangles. In 2010 pakt ze haar wens weer op om eigen liedjes te maken en doet de jaren erna solo optredens met haar eigen repertoire. In 2017 vervolgt Hildegard haar muzikale carrière met diverse professionele musici. Samen met hen en haar partner Richard van Dorland, hij is geluidstechnicus, verzorgt zij een bijzondere muzikale beleving. Haar stem is krachtig en zacht tegelijk. Met haar levendige spel neemt ze je mee in haar muzikale wereld, gevuld met intense emoties.

Optreden bij Listening Matters
Hildegard is verheugd om bij deze prestigieuze audio speciaalzaak haar optreden te kunnen doen. Zangeressen zoals Mathilde Santing en Diana van der Bent gingen haar al voor. Algemeen directeur Ben van Lelieveld en compagnon Henriëtte Wiessenberg propageren deze live-optredens en vertellen: “Om je optimaal te kunnen adviseren is live-muziek en de beleving daarvan ons uitgangspunt en referentiekader. Wij bieden goede muzikanten hier van tijd tot tijd een platform. Door demonstraties en optredens te laten geven in onze winkel, kunnen cliënten zelf proeven van de kwaliteit van onze geavanceerde apparatuur." En kwaliteit horen we ook dit keer als Hildergard samen met pianist Alain van Zeveren haar optreden doet met nummers zoals Misty van Errol Garner, Moondance van Van Morrison, Desafinado van Atonio Carlos Jobin, Alfie van Bacharach en David en Besame Mucho van Consuelo Velazques. En voorts fraai eigen werk zoals Why en Full of Senses. Listening Matters zal goede muziek blijven promoten en wordt binnenkort uitgebreid met de komst van filiaalmanager Marc Bosman.

Plannen voor 2020
Met Hildegard Mandos & Friends wordt een CD met eigen nummer opgenomen. Ze zal binnenkort ook een optreden doen in het radio- en TV programma ´And The Beat Goes On´ bij Omroep Midvliet.

Meer berichten