Logo telstar-online.nl

Stoere kinderen halen honderden kerstbomen op

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Op de verschillende inzamelpunten in Pijnacker-Nootdorp was het vorige week een drukte van belang. Per ingeleverde kerstboom konden kinderen maar liefst 50 cent verdienen. 

Dorpsgenootjes Fabian, Sven, Jay, Kjelt en Yannick zagen dat bedrag al snel hoog oplopen. In no-time sprokkelde het vijftal 20 bomen bij elkaar. Met veel spierkracht werden de bomen naar het parkeerterrein van sporthal 't Baken in Pijnacker gesleept. Medewerkers van de gemeente gaven daar aan de lopende band klinkende munten aan de kinderen. "De bomen worden versnipperd en daar maken wij weer compost van, maar het grootste deel wordt gebruikt voor het afdekken van grond. De rest wordt afgevoerd als groenafval", vertelde een medewerkster van de gemeentelijke buitendienst aan Telstar/Eendracht. 

Veel kinderen kregen hulp van ouders, maar ook van stoere opa's. "Het wordt tijd dat de opa's in Nederland maar eens naar het Malieveld gaan", grapte een opa met het zweet op zijn rug. Sommige kinderen kwamen wel heel vakkundig de bomen brengen: in een aanhangwagen achter de auto van een van de ouders. In korte tijd was bijkans het hele dorp opgeruimd! Woensdag 8 januari werden in totaal 4.858 kerstbomen gebracht op verschillende locaties. Dat zijn er 130 meer dan vorig jaar.

Meer berichten