Drie auto’s rijden door na aanrijding fietser op rotonde
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Drie auto’s rijden door na aanrijding fietser op rotonde

  •   4247 keer gelezen   Actueel

Pijnackernaar William Rucyahana is op Tweede Kerstdag op de fiets aangereden door een automobilist die na de aanrijding is doorgereden maar volgens William later wel teruggekomen. De auto die achter de auto reed die het ongeluk veroorzaakte reed ook door en aan de overkant ook nog een derde auto die wel keek naar de roepende William maar verder geen actie ondernam. Een wandelaar die vanaf de HUBO richting de rotonde liep, verleende eerste hulp en daarna ook een fietsster.

William reed op zijn fiets vanaf de PLUS en het politiebureau en was op weg naar de nieuwe Lidl aan de Korteweg. Ter hoogte van Post Makelaardij nam hij aan de linkerkant van de weg de rotonde Westlaan/Nootdorpseweg. Toen ‘de oversteek’ bijna voltooid was, werd hij aangereden door een blauwe auto die vanuit de richting Delfgauw rechtsaf de Westlaan op ging richting het centrum van Pijnacker. De auto reed volgens William niet hard maar een botsing was toch niet te voorkomen. William viel met fiets en al en kwam een van zijn onderbenen heel ongelukkig terecht. Hij viel half op het fietspad en daardoor kon de ‘dader’ doorrijden en ook de auto die daarachter reed. “Ik schreeuwde om hulp maar ook de automobilist die van de andere kant kwam, reed gewoon door. De wandelaar kwam mij wel meteen helpen en daarna ook andere mensen.” William woont met zijn vrouw en de jongste kinderen in Pijnacker-Noord. Zijn jongste twee kinderen, Bill-Jeff van elf en Billie van tien, waren snel ter plaatse. Zij hebben ook met de telefoon van hun pa een aantal foto’s gemaakt. Op een van de foto’s staat een blauwe auto waarvan William denkt dat die hem heeft aangereden.

Hij meent ook aan de rechterkant van de auto een beschadiging te zien. “Ik vermoed dat de automobilist die de aanrijding veroorzaakte via de rotonde Meidoornlaan is teruggekomen. Ze hebben toen de auto buiten de rotonde neergezet. Die auto en het kenteken zijn heel goed te zien. De mensen zijn ook uitgestapt en hebben aan mij gevraagd hoe het ging. Ze zeiden nog dat ze uit Utrecht kwamen. Daarna zijn ze weer doorgereden”, aldus William. We hebben William thuis opgezocht op zaterdag 28 december. Op dat moment moest hij nog aangifte gaan doen. Dat zou hij doen zodra zijn oudste zoon Jean in de gelegenheid was om met zijn vader naar het politiebureau te rijden. Maandag 30 december belde William om te melden dat hij bij de politie geweest was maar dat de politie niet van plan is om verder achter de eigenaar van de blauwe auto aan te gaan. Daarover is William teleurgesteld. Hij is taxichauffeur en kan een hele tijd zijn werk niet doen. Dat kost natuurlijk geld, zoals er ook de nodige medische kosten zijn, nog los van al het ongemak dat zo’n aanrijding met zich meebrengt. 

Het is duidelijk dat de automobilist aansprakelijk is en dat vanuit zijn/haar aansprakelijkheidsverzekering de kosten verhaald moeten kunnen worden. William hoopt dat via dit artikel eventuele getuigen van het ongeluk en de consternatie die erop volgde zich melden met nuttige aanvullende informatie. Verder hoopt hij dat de politie alsnog tot actie overgaat. Intussen had hij twee dagen na het ongeval nog behoorlijk wat pijn aan zijn enkel en onderbeen. Hij zit in het gips en dat wordt over een aantal weken vervangen door loopgips. Gelukkig is hij in het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer met aandacht en liefde geholpen en verzorgd. Als vluchteling vanuit Rwanda heeft William wel het een en ander meegemaakt. Hij reageert redelijk rustig op alles wat er is gebeurd en hoopt snel weer de oude te zijn. Van echtgenote Magnifique – ze werkt zelf in de zorg - en de kinderen krijgt William de nodige hulp. Behalve de twee jongste kinderen, Billie van tien en Bill-Jeff van elf, zijn er nog drie kinderen van in de twintig. Die wonen al op zichzelf elders: Marylin van 22, Winny van 25 en Jean van 28.

Reactie politie
We hebben de politie om een reactie gevraagd op het verhaal van William. Een woordvoerder schrijft het volgende: “Nadat William bij ons aangifte heeft gedaan is er direct een onderzoek ingesteld naar deze aanrijding. Dit onderzoek loopt nog op dit moment. Zodra daar meer over te melden valt, zal William van ons een terugkoppeling ontvangen. Vooralsnog is er nog geen verdachte aangehouden voor het verlaten van de plaats ongeval.”

Tips en getuigen gezocht
Wie nadere informatie heeft over het ongeval of de betrokken automobilist, kan contact opnemen met de politie of de redactie van de lokale huis-aan-huiskrant Telstar/Eendracht via redactie@telstar-uitgeverij.nl. Wij gaan vertrouwelijk om met deze informatie en zullen uw mededeling desgewenst anoniem doorzetten naar het slachtoffer of desgewenst de politie van Pijnacker-Nootdorp.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>