[Lezersactie] Joris Linssen treedt op in CulturA & Zo
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Lezersactie

Joris Linssen treedt op in CulturA & Zo

  •   464 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - De Joris’ Wenskerstboom is net weer opgeborgen in de doos, maar Joris Linssen zelf komt in januari nog naar Nootdorp. Joris treedt op 12 januari 2020 op in het compleet vernieuwde theater CulturA & Zo. Hij komt niet alleen, hij neemt zijn band Caramba mee. De theatervoorstelling heet ‘RAAK!’. Tijd om even wat vragen te stellen aan deze meer dan bekende sympathieke Nederlander. 

“Raken en geraakt worden staat centraal in mijn leven en werk”, zegt tv-presentator en zanger Joris Linssen. De titel van zijn nieuwe theaterconcert luidt niet voor niets: ‘Raak!’. Het is de zesde avondvullende theatervoorstelling van zijn Nederlandstalige band met Mexicaanse peper, Joris Linssen & Caramba. Sinds 2008 speelt de band elk jaar meer dan 80 concerten door heel Nederland. 

Wat is de overeenkomst tussen Joris de zanger en Joris de tv-interviewer?
“Of het nu om mijn televisie-interviews op Schiphol gaat of over de concerten met mijn band, telkens probeer ik mensen te raken en op mijn beurt zelf geraakt te worden. In feite is dat waar we allemaal naar op zoek zijn, toch: geraakt worden, voelen dat je leeft, echt in contact komen met anderen? Mijn twee wereldbanen, tv-presentator en zanger, komen steeds meer in elkaars verlengde te liggen. Het gaat bij allebei om emoties, om gevoel. De gesprekken die ik voer voor tv geven mij inspiratie voor nieuwe liedteksten. En in een theater is het heerlijk om echt contact te maken met de mensen in de zaal."

Is Caramba je begeleidingsband?
"Het aandeel van de band is veel groter! We zijn al sinds 1999 bij elkaar. En het spelplezier spat van het podium. We vormen met zijn vijven een hechte familie. Samen maken we een heleboel mee. Leuke avonturen, maar ook heftige gebeurtenissen. In deze nieuwe show stellen wij ons open. We vertellen over cruciale gebeurtenissen in ons leven en zingen daar ook over. Ik heb gemerkt dat dat heel uitnodigend werkt. Sommige mensen uit het publiek delen spontaan hun zielenroerselen. En dan kunnen wij ze daarna opbeuren met een lied of als ze iets leuks vertellen er daarna een feestje van maken."

Wat maakt jullie theaterconcerten bijzonder?
"De mix van levensverhalen, spelplezier en mooie liedjes. Wat wij steeds verder uitbouwen is de samenzang. Dat klinkt zó mooi, als je onze stemmen hoort mengen. Onze accordeonist Marcel van der Schot speelt nu ook af en toe piano, dat klinkt heel verfrissend. Onze percussionist Djem van Dijk zingt de sterren van de hemel. Het werkt heel goed, zo’n prachtige vrouwenstem tussen die van de mannen van de band. Contrabassist Erik van Loo speelt aanstekelijk, hij lijkt te dansen met zijn grote bas. Er zijn mensen die alleen al voor hem naar het theater komen. Gitarist Kees van den Hoogen is stiekem net zo gevoelig als hij stoer lijkt en is de smeerolie van onze machine. Ieder heeft zijn eigen rol en samen zijn we meer dan de som der delen, zoals ze dat zo mooi zeggen."

Informatie
RAAK! van Joris Linssen & Caramba is op zondagavond 12 januari in theater CulturA & Zo te zien. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn te koop op de website (www.culturaenzo.nl) of aan de kassa van het theater. De kaarten kosten 17,50 euro en zijn inclusief een drankje na afloop.

Unieke samenwerking met Lions Nootdorp-Pijnacker
Mensen die niet de mogelijkheid hebben om naar Nootdorp te komen omdat de buurtbus vanuit Pijnacker, Oude Leede of Delfgauw niet meer rijdt of omdat zij vanuit hun sociaal netwerk geen mogelijkheid hebben om naar Nootdorp te komen kunnen mailen naar M.Bijl@culturaenzo.nl. Er wordt gekeken of er samen met de Lions Nootdorp-Pijnacker vervoer mogelijk is.

Win kaarten: klik hier.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>