Afbeelding

Help een arme Armeniër voor 40 euro de winter door

ma 23 dec 2019, 08:53 Actueel

Pijnacker - De Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië ondersteunt ieder jaar de winteractie van Little Bridge, de hulp- en ontwikkelingsorganisatie in Armenië die allerlei kleinschalige projecten opzet.

Door het jaar heen betreft dat landbouwmachines, drinkwater en irrigatie, opknappen van scholen en weeshuizen, enzovoort. Projecten dus die gericht zijn op structurele vooruitgang. Dat is leuk- structurele vooruitgang – maar als je in een koud winderig huisje of containertje woont, zonder goede verwarming en zonder voldoende voedsel, dan koop je op dat moment niet veel voor structurele vooruitgang.

En daarom organiseert Maria Goris van Little Bridge iedere winter een voedsel- en brandstofpakkettenactie door heel Armenië. In samenwerking met sociale diensten en kerken weten Maria en haar mensen tot in de verste uithoeken degenen te vinden die het echt nodig hebben.

De barre winter is in Armenië zeker voor de armere mensen een kwestie van overleven. Ze wonen in schamele huizen of containers waar wind en sneeuw soms dwars doorheen komen. Het is dan een mooie verrassing als je een voedsel- en/of houtpakket ontvangt. Little Bridge maakt grote pakketten met vooral langer houdbare voedingsartikelen waar gezinnen weken mee vooruit kunnen.

Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië werkt al jaren mee aan deze actie met een bijdrage van rond de 12.000 euro onder het mom van: ‘Voor 40 euro help je een arm Armeens gezin de winter door’. Deze actie leeft altijd erg bij de donateurs. Veel mensen maken dan een bedrag over voor één of meer pakketten. Ook voor bedrijven is dit een mooie actie.

Wie ook wil bijdragen, kan een donatie overmaken naar Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. Rekeningnummer is: NL 78 RABO 0109 2369 47. Zie ook: www.pijnackernarenhelpenarmenie.nl Daar is ook de meest recente nieuwsbrief te vinden!

Uit de krant