Ilone Douma-Ammerlaan droeg na vier jaar de voorzittershamer over aan Gijs van der Helm.
Ilone Douma-Ammerlaan droeg na vier jaar de voorzittershamer over aan Gijs van der Helm.

Gijs van der Helm neemt voorzittershamer over

za 21 dec 2019, 10:54 Actueel

Donderdag vond tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Oostland de bestuurswissel plaats. Ilone Douma-Ammerlaan droeg na vier jaar de voorzittershamer over aan Gijs van der Helm. Tijdens de avond werd ook de Kees van der Helm award uitgereikt aan Oscar van Buijtene van OBS Groep in Pijnacker. 

Het bestuur van VNO-NCW Oostland wordt teruggebracht van 9 naar 6 leden. Pepijn Belien, Fabian van der Horst en Ruud Egas, traden af. Het nieuwe bestuur bestaat uit de voorzitter van der Helm, Marc Houweling, Nina Hoogerbrugge, Danny Ruigrok, Ilone Douma-Ammerlaan en Marcel van Wijk met als regiomanager Monique Spek. In 2015 werd Douma-Ammerlaan als eerste vrouw, na drie mannen, aangesteld als voorzitter van VNO-NCW Oostland.Onder haar bestuur is er veel ingezet op netwerken. Ze zocht verbinding met het Oostland en andere ondernemersverenigingen en leden. Ook ging ze actief op zoek naar nieuwe leden en mét succes. 

Met haar tomeloze energie zorgde Douma-Ammerlaan ervoor dat er nieuwe evenementen werden georganiseerd. Ze viel op door haar energie en directheid waar ze de harten van de ondernemers binnen VNO-NCW Oostland mee won. Douma-Ammerlaan zette zich als voorzitter onder andere in voor de logistieke hotspot en nam een rol in de Greenport. Douma-Ammerlaan zette zich met succes in voor het Oostlandse ondernemersklimaat. Haar opvolger van der Helm mag verder voortborduren op de succesvolle periode. Met een gerust hart droeg Douma-Ammerlaan de voorzittershamer over aan van der Helm. “Ik hoop dat je net zoveel plezier in het voorzitterschap zult hebben als dat ik gehad heb.”

Kees van der Helm Award Dit jaar werd voor de vierde keer op een rij de Kees van der Helm award uitgereikt. De award ontstond vier jaar geleden uit nagedachtenis aan de grondlegger van de regio Oostland binnen VNO-NCW West. Het doel van de award is de ondernemers uit de regio Oostland in het zonnetje te zetten, zodat ze anderen kunnen inspireren en motiveren met hun ondernemerschap vanuit het gedachtegoed van Kees van de Helm. Het thema ‘technisch innovator’ stond dit jaar centraal. De genomineerden wachten met spanning de toespraak van de kersverse voorzitter van de Helm af. De drie genomineerden waren Jasper en Anetta de Vreede van de VreedeTechniek, Jurriaan van de Bos van EZG Nederland en Oscar van Buijtene van OBS Groep. De Vreede Techniek is gevestigd in Bleiswijk en richt zich op innovaties met name op gebied van productieautomatisering in de glastuinbouw. “Jullie zijn twee technische talenten, die aan de vooravond van hun bedrijf staan. We zien nog heel veel potentie bij jullie”, complimenteert van der Helm het paar. 

De tweede genomineerde is EZG Nederland. Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan 20 jaar ervaring in het creëren van innoverende vacuümvormproducten op maat uit kunststof plaatmateriaal. “Je kan het zo gek nog niet bedenken. Van een bierdopje tot de voorkant van een vrachtwagen. Het is allemaal mogelijk”, zegt van der Helm. “Je mag met recht trots zijn op het bedrijf wat je hebt neergezet.” De winnaar van de award was niemand minder dan Oscar van Buijtene. Van Buijtene richtte meerdere bedrijven op als onderdeel van de OBS groep, gevestigd in Pijnacker. Zo ontstonden OBS techniek, OWMachinebouw, CNC Verspanen, 247 Lasersnijden en 247 Watersnijden. 

“De essentie van Oscar als ondernemer is alles willen verbeteren. Oscar ziet overal mogelijkheden in, denkt niet in gevaren en heeft nog genoeg ambitie.”, zegt van der Helm. Volgens de jury is van Buijtene een echte technische innovator. Hij kijkt immers altijd hoe het beter, sneller en anders kan. Voor de award staat in het nieuwe jaar de mens centraal. Tijdens de avond heerste er een gemoedelijke sfeer. De eindejaarsbijeenkomst was vooral bedoeld om te ontspannen, netwerken borrelen en te genieten van een gastronomisch diner verzorgd door Muller & Co in Berkel en Rodenrijs. De avond werd muzikaal begeleid door de lokale onderneemster en zangeres en haar band ‘Marieke and theJazz Dunes’.

Uit de krant