Logo telstar-online.nl

Uniek seniorenuitje dankzij politie en brandweer

  •   keer gelezen   Actueel

Met toeters en bellen kwamen ze donderdagmiddag 12 december aanrijden bij Intratuin aanrijden, een politiebusje en een brandweerbusje achter elkaar. Ze werden al opgewacht door een groep agenten in uniform. Was hier sprake van een calamiteit? Nee, hoor. Politie en brandweer bezorgden een aantal senioren uit Pijnacker-Nootdorp een gezellig dagje uit, en wat is er dan mooier dan even de sirene aanzetten?

Sinds een aantal jaar gaan politie en brandweer voorafgaand aan hun eindejaarsborrel eerst op stap met een aantal senioren uit het dorp. In verzorgingshuis Veenhage verzorgden agenten een gezellige bingo met zoveel prijzen dat bijna iedereen met een prijs naar zijn of haar kamer ging. Een groep agenten ging naar de kerstmarkt van De Driesprong en deze groep bezocht dus Intratuin.

“Een mooie manier om iets voor de samenleving te doen, en wij vinden het zelf ook elk jaar een feestje”, aldus ploegchef Manon Kaper. “We hebben alle rust, want we zijn allemaal al vervangen op het bureau, dus we kunnen tijd besteden aan onze gasten. De namen van de belangstellenden krijgen we altijd door via de SWOP.”

Voor de hele groep, inclusief begeleiders (alle wijkagenten, ploegchefs, ‘ander blauw’, zoals ze genoemd werden, en een aantal spuitgasten), naar binnen kon, was het natuurlijk even tijd voor een traditionele groepsfoto in de sprookjesachtige onderwatersfeer van de entreehal. Daar begon het genieten al.

De 96-jarige, ongelofelijk fitte, mevrouw Conny Klippens was er al voor de derde keer bij. “Sinds de start van verzorgingshuis De Weidevogelhof woon ik in Keijzershof. Daarvoor woonde ik in een aanleunwoning in het de Oranjehof bij ’t Hofland. Maar ja, daar moesten we weg. Maar ik heb het prima naar mijn zin in Keijzershof. Twee maal per week eet ik bij Pieter’s Brasserie beneden en de open tafel van de SWOP vind ik ook zo gezellig. En dit ook, hè? Normaal kom ik natuurlijk niet zo ver, maar dit is ideaal. Je wordt gehaald en weer teruggebracht, en het is altijd leuk. Maar nu ga ik even lekker snuffelen. Er is zo veel te zien, ik kom ogen tekort!” En weg is ze, richting de kerstversieringen.

Niet alleen politie en brandweer dragen de Pijnacker-Nootdorpse senioren een goed hart toe. Diverse lokale sponsoren maakten het feest compleet. Intratuin bood de hele groep koffie of thee met iets lekkers aan in het sfeervolle tuincafé, van de winkeliersvereniging kregen ze allemaal een tasje en als klap op de vuurpijl kregen ze na afloop van het geheel nog een lekkere warme oliebol van de oliebollenkraam op het parkeerterrein. Kortom: voor iedereen was het een geweldige middag!

Meer berichten