Kon'nichiwa! (foto: de Prinsenhof)
Kon'nichiwa! (foto: de Prinsenhof) Onbekend

Japans bezoek op de Prinsenhof

Actueel 460 keer gelezen

Pijnacker - De Prinsenhof was onlangs het voorbeeld voor een groep leerkrachten uit Japan. Zij waren op werkbezoek om te zien en te ervaren hoe het kind en de leerkracht centraal staan in het onderwijs in Nederland, in tegenstelling tot hoe in Japan wordt lesgegeven.

Bovendien kent Japan geen speciaal basisonderwijs. De gasten werden op sleeptouw genomen door de school en konden met eigen ogen zien hoe een schooldag op de Prinsenhof georganiseerd is. Tijdens het rondje door de school werd een spellingles bijgewoond, een rekenspelletje in de hal gespeeld en een bezoekje aan de kleuters gebracht. Ook mochten ze een kijkje in de keuken nemen, een echte keuken in de school waar de kinderen bezig waren om lekkere kaasbroodjes te maken. Vervolgens kregen de gasten een presentatie over hoe de leerkrachten bij Octant begeleid worden en de ambitie om binnen vier jaar een ECOschool te worden. 

In veel opzichten werkt de Prinsenhof op dezelfde wijze als een reguliere basisschool. De leerlingen werken in groepen, ze krijgen les volgens dezelfde lesmethodes en werken toe naar dezelfde doelen. Toch is Prinsenhof niet in alle opzichten gelijk aan een reguliere basisschool. Een school voor speciaal basisonderwijs richt alle voorzieningen in op haar leerlingen. Denk aan een team van specialisten die de kinderen begeleiden zoals, de kwaliteitsondersteuner, de logopedist of de kinderfysiotherapeut.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant