Logo telstar-online.nl
Eigenaar Bert van Tol sloeg maandagmiddag de eerste paal.
Eigenaar Bert van Tol sloeg maandagmiddag de eerste paal.

Eerste paal voor Groen Agro Control

  •   918 keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Maandag is de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe laboratorium en bedrijfsruimte van Groen Agro Control aan de Distributieweg op Bedrijvenpark Ruijven in Delfgauw.

Door uitbreiding van de werkzaamheden groeit dit laboratorium uit zijn jas. Tussen de twee bestaande panden gaat daarom een nieuw gebouw verschijnen. Daar komen naast nieuwe laboratoriumruimtes diverse ruimtes om de monsterontvangst nog efficiënter te laten verlopen en verder vergaderruimtes, een nieuwe kantine en presentatieruimtes.

Groen Agro Control is een bedrijf dat laboratoriumonderzoek doet voor de land- en tuinbouw en voor handelsbedrijven in groenten en fruit. Het bedrijf van eigenaar Bert van Tol is de laatste jaren sterk gegroeid. Er werken intussen zo’n 140 mensen die zich bezighouden met allerhande onderzoekswerkzaamheden.

Voor de tuinbouw onderzoekt Groen Agro de samenstelling en kwaliteit van het voedingswater en voor handelsbedrijven of groenten en fruit en levensmiddelen voldoen aan de zogenoemde ‘residu-eisen’. In gewoon Nederlands: of er niet te veel restanten van gewasbeschermingsmiddelen en ziektekiemen op de produkten achtergebleven zijn.

Het ongeveer 2.300 vierkante meter grote nieuwe bedrijfspand wordt gebouwd door Verbakel Bouwbedrijf uit Poeldijk naar een ontwerp van Leo Harders Architecten uit Delft.

Meer berichten