Logo telstar-online.nl

Kerstgedachte minst verspreid in Zuid-Holland

  •   740 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Van alle Nederlanders liggen de minste kerstkaarten bij Zuid-Hollanders op de deurmat. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl . Zij ontvangen namelijk de minste kerstwensen. In Flevoland komt de postbode het vaakst langs in december. Van alle steden in Zuid-Holland ontvangen inwoners van Zoeterwoude, Strijen en Molenlanden de meeste kerstkaarten. De kaartenwebshop verstuurde in 2018 ruim 1 miljoen kerstkaarten.

Kaartje2go bekeek ook welke stad de minste kerstkaarten ontvangt. Inwoners van Vaals krijgen gemiddeld de minste kerstkaarten van alle steden. Renswoudenaren worden rond de kersttijd juist verrast met de meeste kerstwensen.

Kerstgedachte minst verspreid door Zeelanders
Als het gaat om het aantal verstuurde kerstkaarten gaat Flevoland ook aan de leiding. Zeelanders verspreiden de kerstgedachte het minst van alle provincies. Zij versturen zelfs de helft minder kerstkaartjes dan Flevolanders! Van alle steden zijn Urkers het attentst.

Gemak voor man belangrijk bij kerstkaarten sturen
Opvallend is dat mannen massaal voor gemak kiezen bij het versturen van kerstkaarten. 58% brengt zijn kerstgroet namelijk niet zelf naar de brievenbus, maar laat deze rechtstreeks naar de ontvanger versturen. Ruim 60% van de vrouwen kiest juist voor een pakketje kerstkaarten om thuis te ontvangen. Een reden hiervoor kan zijn dat vrouwen hun kerstgroet liever zelf rondbrengen. Met een pakketje kerstkaarten hebben ze hier de mogelijkheid toe.

Persoonlijke kerstkaart
Marketing Manager Mark van Kasteren vertelt: “Een ander voordeel van een pakketje kaarten is dat je een handgeschreven kerstwens op je kaart kunt schrijven. Samen met een foto maak je je kerstkaart zo heel persoonlijk. Maar je kaartje rechtstreeks naar de ontvanger sturen is natuurlijk ideaal in de drukke decembermaand.”

Limburg stuurt duurste kerstkaart
Verder blijkt dat Limburgers hun familie en vrienden blij maken met de meest luxe kerstkaarten. Zeelanders versturen daarna de meest luxe kaartjes, terwijl ze wel de minste sturen. Mensen die een kaartje van een Drentenaar op de deurmat vinden, ontvangen de goedkoopste kerstkaart.

Kaartenwebshop Kaartje2go
Kaartje2go.nl is de grootste kaartenwebshop van Nederland. Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf 22.000 kaarten per uur. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten. Kaartje2go ontving in 2019 een Shopping Award in de categorie Cadeaus.

Meer berichten