Het bezoek van de Telstar-verslaggever werd besloten met een groepsfoto inclusief de diverse landelijke en lokale kranten!
Het bezoek van de Telstar-verslaggever werd besloten met een groepsfoto inclusief de diverse landelijke en lokale kranten!

Hoe maak je een krant?

Actueel 859 keer gelezen

Pijnacker - Groep 8 van basisschool De Keizerskroon is bezig met een project over het nieuws. Een van de vragen waar ze antwoord op zochten is: hoe komt het nieuws tot stand en hoe beïnvloedt het nieuws de mens en de samenleving?

Een paar weken lang kreeg/krijgt  de groep 8 van juf Miranda en juf Karin iedere dag diverse Nederlandse kranten bezorgd, variërend van De Volkskrant tot het Parool en het Nederlands Dagblad om er maar een paar te noemen. Allemaal verschillende kranten met een eigen mens- en maatschappijvisie van waaruit ze het nieuws belichten. Een interessant project voor de leerlingen die gezien hun leeftijd wellicht niet meer of nog niet van die echte krantenlezers zijn. Ze nemen het nieuws veelal via de nieuwe media en de televisie tot zich.

Toch zijn ze heel gemotiveerd met het nieuws en met de kranten bezig. Ook met de lokale krant. Vorige week was een verslaggever van de Telstar/Eendracht een uurtje in de klas op visite om te vertellen hoe je een lokale krant samenstelt. Hoe kom je aan het nieuws? Wat is nieuws? Wie ontvangt de krant? Allemaal vragen waar over heen en weer gepraat werd. Een leuk en boeiend interactief uurtje was het!

Uit de krant