Glorieuze entree van Sint in Nootdorp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
De Sint is uit de auto gestapt om kinderen gedag te zeggen bij het Burgemeester Schölvinckplein.
De Sint is uit de auto gestapt om kinderen gedag te zeggen bij het Burgemeester Schölvinckplein.

Glorieuze entree van Sint in Nootdorp

  •   793 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Nog maar net per stoomtrein gearriveerd in Apeldoorn, reisde Sinterklaas zaterdag op hoge snelheid door naar Nootdorp om daar in alle rust in een oldtimer van de familie Nootenboom een rondrit door Nootdorp te maken.

Langs de route viel menigmaal het woordje ‘stikstof’. De Zwarte Pieten die de Sint in groten getale vergezelden, vervoerden zich per vlotte benenwagen maar ook per motortrack. Dat deze bejaarde voertuigen qua uitstoot niet helemaal meer voldoen aan de huidige normen, leek niemand te deren. Of het nou door de uitstoot kwam of door de stevige schmink: de Pieten waren in Nootdorp donkerder van uiterlijk dan de gemiddelde roetveegpiet in Apeldoorn. Zowel de uitstoot als de exacte ‘zwartheidsgraad’ van de Pieten lijkt in Nootdorp geen issue te zijn. De intocht van Sinterklaas verliep zonder een wanklank. Wat een mensen waren er op de been nabij het Paradeplein waar de Sint en zijn gevolg uiteindelijk iets later dan gepland arriveerden.

De Sint had onderweg dan ook zo veel handen te schudden van de vele kinderen. Aan snoepgoed geen gebrek onderweg. Een enkele grappenmakende Piet bekogelde met pepernoten en kruidnoten zelfs wachtende auto’s. De bestuurders konden de humor er wel van inzien. Evenals de medewerkers van de JUMBO die niet konden verhinderen dat Pieten via het magazijn de winkel in stormden om daar de vreugde van de aankomst van Sinterklaas met de klanten te delen. Sinterklaas begon zijn intocht op het Dorpsplein en maakte via de Dorpsstraat en de Kerkweg een kort rondje door Plan West. Ter hoogte van het Burgemeester Schölvinckplein verliet de Sint de rode oldtimer om een deel van de route lopend af te leggen. De honderd meter die hij liep nam, wel enige tijd in beslag. De Sint had voor alle kinderen alle tijd.

Via de Vrijenbansestraat en de Koningin Julianastraat bereikte de Sint uiteindelijk het Paradeplein waar het feest al een tijdje in volle gang was. Zangeres Suze van der Meijden zorgde er met haar mooie stem voor dat het wachten voor de kinderen op de Sint niet al te lang leek te duren. Hij werd bij aankomst toegejuicht door de honderden kinderen en hun ouders, opa’s en oma’. Burgemeester Francisca Ravestein was aanwezig om Sinterklaas welkom te heten en hem voor te stellen aan het Nootdorpse publiek. De Sint sprak de kinderen kort toe. Hij stond er verbaasd over hoe druk het weer was op het Paradeplein.

Sinterklaas was uiteraard moe van de reis en nam plaats op een lekkere luie stoel, van waaruit hij het muzikale feestprogramma mooi kon volgen. Onder leiding van muziekpiet Pablo werd er verschillende swingende moderne Sinterklaassongs gezongen. En daar werd door een Pietendansgroep net zo swingend op gedanst. Er zat lekker veel vaart in het programma en niemand verveelde zich een moment.

Per abuis was er maar één grote stoel op het podium en daarom wilde Sinterklaas eerst blijven staan. Hij vond het onbeleefd om te gaan zitten en de burgemeester te laten staan. Die loste dat soepel op door alvast het podium te verlaten. Niemand die zich daar druk over maakte, de burgemeester zelf zeker ook niet. Komend weekend ziet ze de Sint waarschijnlijk wel weer. Dan maakt hij zijn opwachting in Pijnacker en Delfgauw.Bij een van de moderne Sintsongs werden de kinderen en alle andere aanwezigen opgeroepen één van hun schoenen uit te doen en daarmee rond te zwaaien. Sinterklaas en zijn Pieten riepen alle kinderen op die avond ‘die schoen’ te zetten. Uiteindelijk ging iedereen met beide schoen weer aan tevreden huiswaarts.

Pijnacker en Delfgauw
De Sint is zaterdagmorgen in Pijnacker en Delfgauw en hij komt zeker nog een of meerdere keren terug in Nootdorp voordat hij weer naar Spanje terug vaart of treint. Dit weekend is hij in CulturA ook bij de voorstelling ‘Sinterklaas en de goocheme goochelaar’, gespeeld door KinTo, de jeugdgroep van ‘t Voetlicht. Zaterdag 23 en zondag 24 november en op zaterdag 30 november en zondag 1 december is deze kindervoorstelling te zien. Steeds vanaf 14.00 uur! 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>