Erik Borgman bij patroonsfeest Parochie Christus Koning
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Erik Borgman bij patroonsfeest Parochie Christus Koning

  •   205 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Op zaterdag 23 november organiseert de Parochie Christus Koning – omvat Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland - het jaarlijkse parochiefeest. Het feest wordt gehouden in de parochiezaal en de kerk van de Bartholomeusparochie aan de Veenweg 36, 2631 CL Nootdorp.

Er is een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils. Het programma ziet er als volgt uit. Vanaf 13.00 uur inloop met koffie en thee. Vanaf 13.30 houdt de bekende theoloog Erik Borgman een voordracht.

Erik Borgman (62) is een Nederlandse leken-dominicaan en hoogleraar theologie  aan de Universiteit van Tilburg. In zijn denken is hij sterk beïnvloed door de katholieke bevrijdingstheologie. Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem in 2008 als een van de meest innovatieve denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen. Ook werd hij in 2012 uitgeroepen tot Theoloog van het Jaar. Tijdens de lezing is er voor de kinderen een alternatief programma en voor de allerkleinsten is er opvang.

Erik Borgman houdt een verhaal over hoe het verder moet met de kerk. Borgman is auteur van het boekje ‘Waar blijft de kerk?’. Dat schreef hij toen de katholieke kerk met alarmerend nieuws kwam over leegloop en afbouw. Hij is overtuigd katholiek, maar debatteert als een protestant. 

Zijn boodschap: ”Vasthouden aan wat was, lost het probleem niet op. Sip constateren dat er bijna niemand meer in de kerk komt helpt ook niet. Christenen moeten niet afwachten maar de deur open zetten en de samenleving in trekken en daar laten zien dat ze een boodschap hebben. Een beetje meer positiviteit en zelfvertrouwen mag best. Bescheidenheid is prima, maar vaak is wat wij bescheidenheid noemen vooral beschetenheid.”

Vanaf 15.00 uur is er een musical. Dat betreft musical Spector die voor iedereen bedoeld is. Kisi Kids voert hem uit. De inhoud? Stel je voor, iemand vraagt je: wat is je grootste wens? Wat is jouw droom voor je leven? Dat overkomt Erik, een blinde bedelaar. En de vrienden die hij onverwachts ontmoet, gaan hem helpen om die droom waar te maken. Erik twijfelt: zal het hem lukken? Beleef het mee in deze musical. En...wat zijn jouw dromen? Durf jij ze waar te maken?

 Hoe zou de wereld eruit zien, als iedereen zijn talenten helemaal zou gebruiken en nieuwe, ongekende gaven zou ontdekken? Deze musical wil uitdagen: ontdek wie je bent, durf te 'doen' en je grens te verleggen. De musical sluit dus goed aan op het verhaal van Erik Borgman: blijf niet hangen in het oude, maar durf te vernieuwen en te veranderen vanuit het vertrouwen dat het kan.

Tussen de bedrijven door is er tijd voor een hapje en een drankje en dan begint om 17.00 uur een viering in de kerk. Na de viering krijgen de bezoekers nog een verrassende maaltijd aangeboden. Iedereen is van harte uitgenodigd om het feest geheel of gedeeltelijk mee te maken!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>