Afbeelding
Kom naar de Codeclub

Nieuwe digitale snufjes voor technische kids

Actueel 537 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op woensdagmiddag 20 november is het weer tijd voor de Codeclub Oostland, van 14.00 tot 16.30 uur. Dit keer in het nieuwe CulturA & Zo in Nootdorp.  Codeclub Oostland laat kinderen van 8 tot 14 jaar kennismaken met de nieuwste snufjes op digitaal gebied.

Zo worden er workshops gegeven met Blockly en Scratch, twee tools waarmee je op een leuke manier leert programmeren. Ook kunnen kinderen deelnemen aan Repair Kid. Daar leer je onderzoeken hoe apparaten eigenlijk in elkaar zitten en ze te repareren. Of er daarna weer iets anders mee in elkaar zetten. Want met allerlei restanten kun je ook zelf kunst maken. Na afloop mag je je kunstwerk natuurlijk meenemen naar huis.

Doel van Codeclub Oostland is dat kinderen op een speelse manier kennismaken met de digitale wereld en iets leren over computational thinking, onderdeel van de 21e-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn om mee te kunnen in de maatschappij.

Aanmelden is verplicht en kan via de website www.bibliotheekoostland.nl. Kosten zijn 3,50 euro en vol is vol, dus geef je snel op. Heb je een laptop? Neem die dan mee. Heb je geen laptop, laat het ons dan even weten, dan staat er eentje klaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant