Pretty Belinda knappe prestatie het Voetlicht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Fitnesstrainer Lucius Hoppenbroek slingerde Belinda zo over zijn schouder.
Fitnesstrainer Lucius Hoppenbroek slingerde Belinda zo over zijn schouder.

Pretty Belinda knappe prestatie het Voetlicht

  •   335 keer gelezen   Actueel

Voor het eerst in het vernieuwde CulturA en Zo kreeg Toneelvereniging Het Voetlicht het weer voor elkaar vijf keer voor een zo goed als volle zaal te spelen. Onder leiding van regisseur Vincent Prenger en regieassistent Mascha Dobbe zetten ze de wereld weer op zijn kop met het blijspel Pretty Belinda.

Met Pretty Belinda bracht Het Voetlicht een ouderwets berg lol op toneel. Marieke Steeneveld, Lenie van den IJssel, Thea van der Helm, René Speelman, Gail Vollebregt, Alex Kotkamp, Harm Pot en Peter van der Helm schitterden hierin ieder op hun eigen wijze. Waarbij zeker gemeld moet worden dat René Speelman er heel verrassend uitziet met ravenzwart haar, en dat Peter van der Helm een buitengewoon bijzondere uitstraling krijgt in een zwart leren shortje. De voorpret in huize Van der Helm was groot!

Alles draait om verwarring en confrontaties. Belinda ligt in scheiding en wordt door haar vriendinnen Fiona – die een flinke erfenis heeft gekregen – en Maggy meegetroond naar een verwenhotel, waar een fitnesstrainer, hairstylist en lingerieverkoper staan te trappelen om hen van dienst te zijn. Belinda (Marieke Steeneveld) speelde ongelukkigerwijs met haar been in het gips, maar dat zorgde wel voor hilarische beelden als de fitnesstrainer haar in de brandweergreep meeneemt.

Briesen Als blijkt dat de bijna-ex van Belinda manager is van het hotel zijn de rapen gaar. Hairstylist Conrad loopt met een natte broek en later in leren short rond en de lingerieverkoper (Harm Pot) wordt dronken op het balkon. Pot speelde in het vorige stuk een man die prachtig een briesend paard nadeed. Datzelfde gebries paste nu perfect bij de aanblik van Belinda in lingerie. De verrassing zit in de staart. Fiona heeft het hotel gekocht, neemt de ontslagen mannen weer aan, stelt Belinda aan als manager en voormalig manager Alan als slaafje. Met dienstbodenmutsje op zien we hem de meest vernederende klusjes doen.

Kort repeteren Wat een prestatie hebben de Voetlichters met dit stuk geleverd! De groep was al een tijd bezig met de repetities voor een ander stuk, toen eind augustus Anne van der Burg onverwacht overleed. Anne was altijd buitengewoon actief binnen de vereniging, en de schok was groot. Met elkaar besloten ze niet verder te gaan met dit stuk en een ander stuk uit te zoeken. Dat betekende dat er bar weinig tijd was om het nieuwe stuk in te studeren. Des te knapper is het dat ze nu, na hooguit acht weken repeteren, dit stuk zo overtuigend neer konden zetten. Misschien ietsje minder tekstvast dan normaal, maar hulde!

Op 23 en 24 november en op 30 en 1 december, steeds om 14.00 uur, speelt KinTo (de jeugd van Het Voetlicht) Sinterklaas en de goocheme Goochelaar. Niet vergeten!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>