Afbeelding

Feestweek in CulturA & Zo!

Actueel 706 keer gelezen

Van 11 tot en met 17 november is het een weeklang feest in CulturA & Zo in Nootdorp. Wat is er te vieren? Van alles! Natuurlijk allereerst dat de deuren van het compleet opnieuw ingerichte gebouw voor iedereen wagenwijd zijn opengezet. Maar vooral ook omdat de gebruikers van het pand en de bezoekers heel blij zijn hoe het geworden is. Dat mag gezien worden en verdient een feestje, een feest dat een week gaat duren.

Sinds Bibliotheek Oostland de scepter zwaait is er een frisse wind door het pand gegaan en die is voor iedereen merkbaar. Het pand is natuurlijk al volop in gebruik door muziek- en dansdocenten, artistiekelingen, theatermakers, horecamedewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek. En al deze mensen willen iedereen graag een kijkje in de coulissen geven. Laten zien wat er gebeurt in dit uniek pand. Daarom staat in de feestweek overal de deur open. Er zijn open lessen, demonstraties, voorstellingen en verrassende workshops.

Zoveel feestjes
Er is elke dag iets te doen, te bekijken of te ervaren. Dus grijp die kans om eindelijk eens een minipianoles te volgen, samen met je kind eens mee te doen aan een balletles, te luisteren naar vioolconcert, te genieten van de tieneracteurs van het LEV-theater. Doe eens mee aan een training om kinderen weerbaarder te maken. Er kan zelfs gebeeldhouwd worden! Maar ook een zelfgemaakt minirobotje leren programmeren is superleuk om eens te doen.
De lijst is eindeloos lang en leuk. Kijk hier www.bibliotheekoostland.nl/home/culturaenzo-feestweek.html wat er allemaal te doen is.

Zondag knalt CulturA uit de voegen
Op zondag 17 november, de laatste feestdag, zijn er net weer wat andere activiteiten. Twee toneelvoorstellingen door de jeugd in de theaterzaal; een muzikale improvisatievoorstelling en eentje over de liefde, want liefde kan soms best moeilijk zijn als je jong bent. Om even bij te komen kan er een les gevolgd worden in Tai Chi en Qigong. Een weldaad. Of spreekt Kickboksen meer aan? En wie eens mooi opgemaakt wil worden en een goede selfie wil leren maken kan ook terecht.

Human Library – Levend boek
Kenmerkend voor de sfeer in CulturA & Zo is dat cultuur mensen met elkaar verbindt. Mensen ontmoeten elkaar in CulturA & Zo misschien omdat ze een boek komen lenen, omdat ze een voorstelling komen bezoeken, of omdat ze een kop koffie komen drinken. Kern is dat verhalen overgedragen worden via dat boek, dans, muziek, een film of gewoon omdat ze aan diegene die tegenover je zit verteld worden. Op deze zondag kun je in gesprek met iemand die je niet kent, maar een mooi verhaal te delen heeft. Een levend boek. Op zondag kun je in gesprek met een vluchteling, een sociaal werker of een ouderenadviseur.

Bij een feestje hoort gebak
Een feestje is pas compleet als er iets lekkers getrakteerd wordt. Voor de bezoekers aan CulturA & Zo in de feestweek staat gebak klaar. Op vertoon van de bon die uitgeknipt kan worden is er voor twee personen iets lekkers bij de koffie of thee. Nieuwsgierig geworden? Kom langs! De rode loper ligt uit! Meer weten? Ga Ga naar www.bibliotheekoostland.nl/home/culturaenzo-feestweek.html..


Uit de krant