Afbeelding

Griezelen met Trick-or-Treat en Halloween in Koningshof

Actueel 1.199 keer gelezen

Pijnacker - Voor de kinderen van twee tot en met acht jaar was er op donderdag 24 oktober een Trick-or-Treat in Koningshof. In twee ronden werd met het 'griezelexpress'-treintje van de Bewonersvereniging Koningshof door de wijk gereden. Bijna alle kinderen waren zelf ook griezelig verkleed. Bij een aantal huizen werd aangebeld waar de kinderen een liedje zongen. Aan de kinderen werd vervolgens een mandarijntje, appeltje of snoepje uitgedeeld.

Op zaterdagavond 26 oktober was er voor de grotere kinderen een Halloweengriezelfeest. Een deel van de wijk Koningshof was omgebouwd tot 'Bibberbos'. Over een afstand van driehonderd meter zaten zo'n veertig griezels, verkleed in prachtige griezelpakken, verstopt in de struiken. Honderden kinderen hadden het aangedurfd om meestal samen met de ouders door dit Bibberbos te lopen. Als het te eng werd, dan kon "pindakaas" geroepen worden en verdwenen de griezels weer in de bosschages.

Het was voor de veertiende keer dat in Koningshof een Halloweenfeest georganiseerd werd. Bij de voorgaande edities waren de weergoden Halloween gunstig gezind geweest en was het droog op de laatste zaterdagavond in oktober. Deze keer was dat anders. Tot half tien 's was er gelukkig maar weinig neerslag. Vanaf half tien begon het echter hard te regenen, maar toen was het overgrote deel van de bezoekers al door het Bibberbos gelopen. Na afloop kon iedereen op adem komen met limonade of chocomel voor de kinderen en koffie voor de ouders.

Beide activiteiten stonden onder leiding van Sylvia van Reenen van de werkgroep Jeugd van de Bewonersvereniging Koningshof, die heel veel maanden met de voorbereiding bezig is geweest. Ondanks de regen was het ook deze keer weer een bijzonder geslaagd griezelevenement, waaraan veel vrijwilligers hebben bijgedragen.

Meer foto's op bibberbos.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant