Logo telstar-online.nl

Gabriëlle Jouanne van Zorgzusters4all doet het anders en dat werkt

  •   601 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Initiatiefneemster van Zorgzusters4all, verpleegkundige en zorgmanager Gabriëlle Jouanne heeft een gedegen bedrijf gestart in het verlenen van thuiszorg. Zorg verlenen in de thuissituatie, dat betekent het verlenen van medische of verzorgende handelingen of wat er nog meer besproken wordt met de mensen die tijdelijk of langdurig zorg nodig hebben in hun eigen omgeving.

"Zorg verlenen en de persoonlijke aandacht voor onze cliënt, dat is onze kracht", vertelt Gabriëlle met een stelligheid en een betrokkenheid die kenmerkend is voor haar aanpak. Mensen komen in contact met Gabriëlle en haar team via de huisarts, via de transferverpleegkundige als ze na een ziekenhuisverblijf weer naar huis kunnen, maar de vraag kan ook uit een wijd verspreid netwerk komen. Want Gabriëlle en haar team zijn werkzaam in Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, het Westland, Delft en Rijswijk.

Tijd en aandacht
"We zijn ontzettend blij dat veel mensen ons al weten te vinden. Ik zal uitleggen wat wij anders doen dan andere organisaties. Het gedeelte dat ontzettend veel aandacht vraagt en dus ook krijgt is de zorg indelen op basis van de gestelde indicatie. Je breng heel zorgvuldig in kaart welke zorg er nodig is en hoe je de toebedeelde tijd besteedt. Samen met de verpleegkundige die de zorg biedt aan de cliënt overleggen we wat nodig is en welke extra dingetjes er nog gedaan kunnen worden in de tijd die we hebben. De ene keer win je wat tijd en de andere keer kost het je wat meer tijd, maar als we in die tijd dan een extra sopje door de koelkast kunnen halen of dat harinkje kunnen halen bij de visboer waar iemand zo'n trek in heeft, dan is dat pure winst', vertelt Gabriëlle.

Elk dag bijpraten
"Neem gewoon de tijd om een gesprekje te voeren. Dan weet je waar iemand op dat moment het meest bij gebaat is en dat is echt bij iedereen anders, en kan ook per dag verschillen. Want we zijn nu eenmaal allemaal anders. Ik ben er volkomen van overtuigd dat wij het niet alleen anders wilden, maar het ook daadwerkelijk anders doen dan andere partijen. Hoe dat komt? Omdat wij wij zijn en het samen doen, op alle fronten. Ik neem de administratiedruk weg bij de verzorgers aan huis, en zij houden tijd over om aandacht te geven, echte aandacht.

Neem eens een kijkje op de website: www.zorgzusters4all.nl, stuur een email naar info@zorgzusters4all.nl of bel met Gabriëlle Jouanne: 06-47180040.

Meer berichten