Afbeelding

Geen nieuwe basisscholen in Pijnacker, wel meer groen, windmolens, een ziekenhuis en een daklozenopvang

Actueel 3.517 keer gelezen

Pijnacker - Dat is althans de uitkomst van onze nieuwe generatie bestuurders van Pijnacker-Nootdorp. Dinsdag 15 oktober was de gemeenteraad voor 2 uur overgenomen door leerlingen van de Mariaschool. De kinderen uit groep 8, onder begeleiding van juf Fanny, mochten deze dag aan den lijve ondervinden hoe dat nu gaat… een gemeente besturen. De dag was georganiseerd door Pro Demos en gefaciliteerd door onze gemeente. Raadslid Nita Graafland van Eerlijk Alternatief was erbij geeft aan hoe zij deze dag heeft ervaren.

 "De kinderen trapten af met het maken van een heus partijprogramma en het bedenken van een partij naam. Namen met het woord "natuur" en "dieren" waren populair. Dat onze toekomstige generatie bestuurders erg begaan zijn met dierenwelzijn en natuur zagen we ook terug bij de te nemen besluiten. Een speeltuin met bomen en natuurlijke speeltoestellen werd unaniem aangenomen. Evenals de voorstellen aangaande duurzaamheidsmaatregelen (zonnepanelen). Dat de tijdelijke raad niet zoveel verschillen vertoonde met de werkelijke raad zagen we goed toen de gemeentelijke budgetten nog maar ruimte boden voor 1 bouwproject." 

"Er ontstond verdeeldheid en verslagenheid,  maar door overtuigingskracht en het aangaan van samenwerkingsverbanden werden er knopen doorgehakt en kon er gekozen worden voor het sluitstuk van de gemeente... een daklozenopvang. De politieke partijen met een sociaal en groen hart hoeven zich geen zorgen te maken over hun bestaansrecht in de toekomst".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant