Logo telstar-online.nl
Ingezonden

Anonieme snoei-malloot gezocht!

  •   keer gelezen   Actueel

Wonend op de hoek van de Reginastraat/Swanecampen leek het ons vele jaren een redelijk aangename woonplek in Oud-Delfgauw. Maar sinds enkele weken voelen wij ons minder op ons gemak omdat een onbekende meent zich anoniem te kunnen vergrijpen aan ons bezit: een kostbare ceder, gepland tegen de muur van ons huis ter verfraaiing van het vooraanzicht. 

Door de gemeentelijke publieke werken is ooit bij herbestrating op verkeerstechnische gronden het trottoir in de bocht van de hoek Swanecampen naar de Reginastraat zeer smal aangelegd, zodat de groter en breder uitgroeiende boom zijn onderste sierlijke takken wat vrijpostig over een deel van het smalle en verzonken trottoir is gaan uitspreiden. Maar ook zonder boom is de bocht in het versmalde en verdiepte trottoir moeilijk te belopen, wanneer men de hoek om gaat.

Jaren zijn voorbijgegaan zonder dat wij van dagelijkse voorbijgangers enig kwaad woord hebben vernomen. En onze boom... hij groeide en bloeide voort! Tot het onzalige moment dat wij enkele weken geleden voor het eerst ontdekten dat iemand meende onze prachtboom danig te moeten vernielen door met een snoeischaar links en rechts takken af te knippen.

Wie, o wie haalt het in zijn botte hersens om zich zo maar aan andermans bezit te vergrijpen? Dat de dader zich op zijn wandeling is gaan ergeren aan het overhangend groen op het versmalde stukje trottoir is denkbaar. Maar dan is er toch een meer sociale manier om aan de bewoners  zijn ergernis bespreekbaar te maken door eenvoudig aan te bellen in plaats van geheel onkundig zomaar met de snoeischaar te keer te gaan?

Helaas is het niet bij die ene vernieling gebleven. Nog enkele malen moest onze boom verdere ontsiering ondergaan in volgende weken, en nog is het onzeker of de snoei-malloot het daarbij zal laten. Gelet op de meerdere dagen (of nachten?) dat deze vernieling heeft plaats gevonden, hebben wij een duister vermoeden dat de vernieler van ons eigendom niet heel ver van onze tot nu toe "aangename woonplek" woonachtig zou kunnen zijn...

De gedupeerde bewoners van Reginastraat 15 in Delfgauw

Meer berichten