Afbeelding

Schouten failliet: gemeente niet verantwoordelijk

Actueel 6.657 keer gelezen

Pijnacker - Schouten Bouw is failliet en dat betekent een grote strop voor mensen die in Ackerswoude een huis hebben gekocht via Schouten. Het gaat volgens wethouder Van Kuppeveld om 80 tot 100 woningen.

De gemeente is strikt genomen niet verantwoordelijk voor deze strop – de kopers hebben zelf een contract gesloten met de bouwer – maar wil samen met Leidschendam/Voorburg en Rijswijk bekijken wat er mogelijk is om zo snel mogelijk een of meer bedrijven te vinden die de bouw overneemt en voortzet. Dit gaat in samenspraak met de organisatie Woningborg die een vangnet vormt zodra een bouwer 'omvalt'.

De vraag was gisteren - tijdens het persuurtje - aan de wethouder of de gemeente niet te lang is doorgegaan met Schouten als bouwer. De wethouder antwoordde daar ontkennend op. Hij stelde dat de gemeente formeel te maken heeft met Schouten Ontwikkeling en dat dit bedrijf niet failliet is. Ook stelde hij dat de problemen van Schouten pas een jaar geleden duidelijk werden en dat de gemeente intussen voor het gebied ten zuiden van de Monnikenweg al een regeling heeft getroffen, dat ABB daar in zijn eentje de bouwer is. Dat is in goed overleg gebeurd tussen de gemeente, ABB en Schouten. Het is nog onduidelijk hoe lang de stilstand gaat duren. Heel veel kopers zijn in de problemen geraakt. Hebben hun huis verkocht en kunnen hun nieuwe huis nog niet betrekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant