Afbeelding
Ingezonden

Milieubeleid… uch kuch!

Actueel 2.978 keer gelezen

De laatste tijd word ik zo moe van al dat milieu gezwets. De demonstraties vliegen om mijn oren, de een schreeuwt nog harder dan de ander. Al die regeltjes, stikstofnormen, co2 uitstoten, plastic soep en nog veel meer. O, wat willen we graag wijzen naar de ander en wat zijn we zelf goed!

We zouden heel voorzichtig eens wat kleiner kunnen denken, want "een beter milieu begint bij jezelf", toch?

Ik ben ook niet altijd even heilig, maar wat binnen mijn bereik ligt dat doe ik en ik val er niemand mee lastig! Ik vlieg niet, ik neem mijn eigen boodschappen tassen mee naar de winkel, hang mijn was aan de waslijn in plaats van de droger. Ik was nog ouderwets met een afwasborstel af in plaats van vaatwasmachine en als het koud is pak ik een extra trui in plaats van de verwarming op temperatuur sambal!

En laten we het daar nou eens over hebben. Mensen die het al koud hebben als het 18 graden is! Afgelopen weekend nog, het is 19 graden, maar windstil, grijs en miezerig. Bij mij in de wijk gaan ze dan gezellig de open haard aanzetten! Met als gevolg: een en al rook- en brandlucht in de wijk. Hoe goed is dat voor het milieu? NIET! Ik heb astma en heb weer een (gerecyclede) kist met verschillende medicijnen er tegenaan gegooid. Om 3 dagen later nog steeds benauwd te zijn.

Speciaal tegen deze stokers wil ik zeggen, denk eens na: 19 graden is NIET koud... het weer is alleen maar donker en grijs, maar het is NIET koud! Op de noordpool is het (als de aarde niet te snel opwarmt, nu nog) koud. Hoeveel (nat) hout heb je gestookt in je open haard? Hoeveel bomen moesten er voor gekapt worden? En hoeveel mensen zijn ziek geworden van jullie rook?

Er zijn verschillende websites te vinden die vertellen of je wel of niet kan stoken op een bepaalde tijd: kijk er eens naar! Of beter nog, zet in het vervolg gewoon de verwarming aan en brand een kaars voor de gezelligheid. Want gezelligheid is wel belangrijk, zeker in deze tijd, waar omkijken naar elkaar bijna uit het straatbeeld verdwenen is. Lieve stokers, als jullie voortaan lief zijn voor het milieu én de longpatiënten wil ik ook wel een warme trui voor jullie breien, dan kan ook de verwarming uit blijven.

Geitenbreier met astma

Naam en adres bekend bij de redactie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant