De opgeknapte Kerkbrug heeft kopiëen van historische gietijzeren  hekken gekregen.
De opgeknapte Kerkbrug heeft kopiëen van historische gietijzeren hekken gekregen.

Opening omgeving Kerkburg

Actueel 85 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Heleen Mijdam (Monumenten) en wethouder Peter van Ostaijen (Stadsbeheer) openen donderdag 11 juli om 10.15 uur de heringerichte omgeving Kerkburg met de monumentale Vlietbruggen.

Omdat monumenten bijdragen bij aan de identiteit van de gemeente en een positief effect hebben op de leefomgeving, wordt de omgeving van de drie monumentale Vlietbruggen opgeknapt.

De Wijkerbrug, de Kerkbrug en de Nieuwe Tolbrug worden voorzien van automatische brugbediening met schakelkasten. Om de historische bruggen aantrekkelijk te houden voor passanten en recreanten is een plan gemaakt om de schakelkasten zoveel mogelijk in te passen met beplanting en om de straten, het straatmeubilair en de bebording in harmonie te brengen met de bruggen en hun omgeving.


De Kerkbrug is nu gereed. Meest opvallend is dat de vele soorten oude hekken zijn verdwenen. Deze zijn vervangen door fraaie gietijzeren hekken die een exacte kopie zijn van de historische hekken. De nieuwe hekken zijn wit geverfd.

Verder zijn alle overbodige palen en borden verdwenen en bij het brugwachtershuisje zijn de rommelhokken vervangen door een groen tuintje. Tenslotte is het terras herstraat. Na de zomervakantie zijn de andere twee bruggen aan de beurt.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant