Afbeelding

High-tea, boekenmarkt en unieke restauratie hoogtepunten Bartholomeusfeest

Actueel 671 keer gelezen

Nootdorp - Het hoofdaltaar van de monumentale Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp is gerestaureerd. Zaterdag 14 en zondag 15 september wordt dat belangrijke gebeuren tijdens open Monumentendag en het Bartholomeusfeest sfeervol gevierd. Een speciale eucharistieviering, muziek, een dronefilm, een high-tea op het kerkplein en een grote boekenmarkt zijn enkele hoogtepunten.

Traditiegetrouw viert de Bartholomeus-parochie de opening van het kerkelijk jaar met interessante activiteiten. Zaterdag bent u vanaf 13.00 uur welkom om kerk en restauratie te bekijken. De kerk is open tot 16.00 uur. Vrienden van de Bartholomeuskerk en leden van de commissie Fondsenwerving zullen u desgewenst rondleiden. Ook restaurateur Noud Janssen is aanwezig. Wethouder Frank van Kuppeveld zal om 15.00 uur 'de laatste hand' leggen aan de restauratiewerkzaamheden, waarna Noud Janssen uitleg zal geven en er een bijzondere drone-film van het interieur van de kerk wordt vertoond.

High Tea
De zondag begint om 9.15 uur met een bijzondere eucharistieviering met deelname van de koren. Aansluitend is de high-tea. Deze altijd drukbezochte sfeervolle bijeenkomst is bestemd voor parochianen en andere geïnteresseerden. U bent welkom. Aan deelnemen zijn geen kosten verbonden. U kunt aansluitend de kerk, die een officiële monumentenstatus heeft, bezoeken en vooral de restauratie bekijken.

Boekenmarkt
Op zondag is ook de bekende grote tweedehands cd-, dvd- en boekenmarkt. Vanaf 10.30 tot en met 16.00 uur bent u welkom in de naast de kerk gelegen Parochiezaal. Vele honderden boeken liggen op u te wachten. Prijzen zijn vanaf 1 euro. De keuze is groot met ook veel goede boeken voor kinderen. Op donderdag 12 september kunt u tussen 17.00 en 18.00 uur bij de Parochiezaal boeken, cd's, platen en dvd's inleveren – graag in dozen of tasjes - voor deze markt. Uiteraard is zoals altijd de opbrengst voor het onderhoudsfonds van de kerk. Op beide dagen is ook de stichting Live Foundation present. Inlichtingen: Ron Labordus, T 015 – 3108249.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant