Afbeelding
Ingezonden

Klein leed...

Actueel 4.850 keer gelezen

In een groot gedeelte van Pijnacker-Keijzershof vindt afvalaanbieding met containers plaats. Elke week wordt op woensdag bij ons OF de groencontainer OF de grijze container geleegd. Om de vier weken wordt de papiercontainer (lichtblauw) geleegd. Wij wonen bij één van de plekken waar de containers voor de deur staan.

Afijn, dat wisten we toen we er kwamen wonen en dat is niet zo'n probleem. Wat wel een probleem is, is dat mensen soms op maandagavond de containers voor woensdag al op straat neerzetten en pas op vrijdagmiddag weer ophalen. De bakken blokkeren de stoep, staan soms op parkeerplaatsen, waaien met wind om, als ze te vol zitten, pikken de meeuwen er rotzooi uit en het maakt allemaal een hoop kabaal. Wij hebben een baby en zijn middernacht op en dan horen we soms dat om 02.00 uur of 03.00 uur 's-nachts mensen de containers nog buiten zetten. Dat geeft een hoop kabaal midden in een woonwijk met veel (slapende) kinderen.

Als de bewoners op woensdagmorgen de container neerzetten en woensdagavond gewoon weer ophalen, is er geen probleem. Maar de praktijk is helaas echt anders. Deze week was het helemaal raak. Eén bewoner zette op maandagmiddag de papiercontainer al op straat, maar die worden pas over twee weken geleegd. Dan zie je dus kuddegedrag ontstaan. Andere bewoners zette vanmorgen hun papierbak er ook bij en er was ook iemand die maar meteen de bak voor woensdag erbij zette. Zo gaat het dus heel het jaar en wij worden daar direct mee geconfronteerd en hebben er last van. Handhaving-Pijnacker is in deze buurt echt nauwelijks aanwezig. Dus wat gebeurt: mensen blijven het neerzetten van hun bakken op verkeerde dagen volhouden, auto's staan standaard geparkeerd op de stoep, bussen langer dan 6 meter staan geparkeerd in de woonwijk en fietswrakken staan er maanden. De gemeente Pijnacker heeft weinig oog voor deze overlast in de buitenruimte.

Nou besef ik me dat dit klein leed is. Heel klein leed. Waar gaat het eigenlijk over, want er is zoveel meer in de wereld aan de hand waar je je druk op kan maken. Maar aan de andere kant; als de overheid dit al niet onder controle heeft, wat gaat er dan nog meer mis? De basis mag op orde zijn toch?

Michiel van der Pols

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant