Afbeelding

Zorgkwekerij Pluk de Dag geopend

Actueel 3.746 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp heeft er een nieuwe zorgkwekerij bij. Dat is Zorgkwekerij Pluk de Dag aan de Rijskade 11. De kwekerij is opgezet door de zussen Lydia en Mirjam Westmaas met steun van hun mannen. Vooral Robbert van Ruijven, de partner van Lydia, heeft ontzettend veel werk verricht. Het ziet er allemaal heel sfeervol, gezellig en transparant uit, met veel glas en veel daglicht.

De opening werd vanmiddag, vrijdag 6 september, verricht door Bob van der Deijl en Edward de Lanoy die namens het CDA in de gemeenteraad pleitbezorgers waren voor de zorgkwekerij. Er waren enorme ambtelijke hobbels te overwinnen in het voortraject. De CDA-mannen onthulden het logo en zorgwethouder Hanneke van de Gevel (Eerlijk Alternatief) knipte een lint door. Zij vertelde dat Lydia en Robert 5,5 jaar geleden voor het eerst met haar als 'zorgraadslid' in gesprek gingen over de mogelijkheden van een zorgkwekerij.

- Zaterdag 14 september van 12.00 tot 16.00 uur is er een open dag. Iedereen is van harte welkom! -

Pluk de Dag gaat zich bezighouden met dagopvang van licht dementerende mensen die nog thuis wonen en zo in een natuurlijke omgeving gezellig koffie kunnen drinken, een spelletje doen en natuurlijk naar vermogen aan het werk gaan in de kwekerij waar van alles geteeld wordt. Pluk de Dag heeft bijna alles in huis, maar is nog wel op zoek naar een duofiets. Het is heerlijk fietsen vanaf de Rijskade. Je zit zo in polder en bos! Pluk de Dag is vijf dagen per week geopend van 9.30 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de site: www.zorgkwekerijplukdedag.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant