Huldiging van de jeugd.
Huldiging van de jeugd.

Ronde van Nootdorp sportief en super gezellig

Algemeen 2.260 keer gelezen

Zo ongeveer een half etmaal lang was de Ronde van Nootdorp gisteren een sportief en super gezellig evenement. Het begon rond twaalf uur met wedstrijdjes voor de jeugd: eerst de hele kleintjes en daarna de Dikke Banden Jeugd. En het eindigde rond een uur of negen half tien met een ploegentijdrit voor vrouwen- en mannenteams van vier personen.

Daar tussendoor waren er heel serieuze KNWU-koersen voor vrouwen en amateurs/junioren. De wedstrijden van 'burgers' boven en onder de 45 lijken niet zo serieus, maar intussen wordt er op het scherpst van de snede gestreden. Start/finish is altijd op De Poort van Nootdorp, de asfaltweg met aan de ene kant het bedrijvenpark Oostambacht en aan de andere kant het complex van SV Nootdorp.

Langs het parcours is volop ruimte voor een feesttent en voor heel veel mensen die toch wel genieten ook als ze wat minder goed op het wielrennen letten. Kortom: iedereen beleeft het op zijn of haar eigen manier en het resultaat is een heel gezellig dorpsfeestje. Zeker vanaf een uur of zes was het zeer gezellig druk tussen de dranghekken en de bierpomp. Na de laatste huldigingen ging het feest nog een hele tijd door. De sponsors die op de aankondigingsborden nog afgeplakt moesten worden, werden diverse malen luid en duidelijk genoemd door organisator/speaker Claudio Houtman.

Kijk voor uitslagen en verdere foto's naar de website van Ronde van Nootdorp en naar de Eendracht/Telstar van komende week!

Jens op de fiets van zijn moeder.
Felle strijd bij de burgers.
Melissa van der Peet: derde plek.
Huldiging koppeltijdrit.
Sponsor Roelof van der Klis ontvangt opnieuw het vorig jaar verdwenen Jan Janssen-boek.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant