Afbeelding

Consternatie om vat op parkeerplaats Sytwinde

Actueel 2.436 keer gelezen

Nootdorp - Bewoners van de Sytwinde in Nootdorp hebben in de nacht van zaterdag op zondag 4 juli de politie gebeld, nadat ze op een parkeerplaats een verdacht vat zagen staan. 

De politie kwam volgens getuigen ter plaatse en onderzocht het vat, tijdens het opendraaien van het vat kwam er rook vrij. Hierop besloot de politie de hulp in te schakelen van de brandweer. De politie sloot voor de veiligheid van de mensen een stuk van de parkeerplaats af. 

De brandweer kwam met veel eenheden waaronder een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een specialistisch team van de Haagse kazerne Laak ter plaatse, dit zogeheten QRT team is gespecialiseerd in incidenten met gevaarlijke stoffen. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen heeft samen met twee brandweermannen het vat geïnspecteerd en meerdere testen gedaan, hieruit bleek volgens getuigen dat het vat een niet acuut-gevaarlijke stof bevatte. Hierop is de brandweer retour gegaan, de politie heeft de afzetting behouden en gezorgd dat het vat door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant