Gerda met een voorleesboek en peuters rondom; een feest voor peuter en juf.
Gerda met een voorleesboek en peuters rondom; een feest voor peuter en juf.

Afscheid van peuterjuf Gerda van der Weerd

Algemeen 1.595 keer gelezen

Pijnacker - Na 26 jaar neemt de locatie Quokka van SkippyPePijN afscheid van Gerda van der Weerd. Ze heeft alle jaren met veel passie en enthousiasme heel veel peuters uit Pijnacker onder andere de kleuren, nieuwe woorden en liedjes geleerd ter voorbereiding op het basisonderwijs.

Peuters van 26 jaar geleden hebben inmiddels ook al kinderen in de groep van Gerda gehad. Nu heeft Gerda besloten om te stoppen als leidster. Ze is ooit begonnen op locatie Oud-Zuid gelegen aan de Koningshof. Daar heeft ze ook hele goede herinneringen aan. Nadat deze locatie gesloten werd is Gerda na een jaar peuterspeelzaal in Tolhek nieuwe groepen gestart in een lokaal tussen de Johannesschool en Tweemaster in de wijk Koningshof. Inmiddels is er een feestochtend geweest voor de peuters met hun ouders die nu in haar groep zitten.

Afgelopen vrijdag hebben de collega's afscheid genomen tijdens een gezellige borrel op de locatie. Een aantal collega's die er waren, zijn ooit bij Gerda begonnen als vrijwilliger en werken inmiddels al jaren als peuterjuf of pedagogisch medewerker zoals de functie nu officieel heet. Zo heeft Gerda haar enthousiasme voor het vak kunnen overbrengen. Het afscheid is ingegeven door het aanstaande pensioen van haar man Wim en samen gaan ze de komende periode genieten van vakanties met hun camper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant