Afbeelding

Verlenging samenwerkingsovereenkomst met stichting Leergeld

Algemeen 583 keer gelezen

Pijnacker - Woensdag 17 juli ondertekenden wethouder Hanneke van de Gevel (Jeugd en jongeren) en Marco Sikkel, de voorzitter van Stichting Leergeld, een nieuwe officiële samenwerkingsovereenkomst. Die geldt voor de komende drie en een half jaar.

Ouders met schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een laag inkomen kunnen via Stichting Leergeld ondersteuning krijgen. Zo kunnen ouders onder meer een schoolspullenpas aanvragen. 

Lokale en regionale winkeliers
Op deze pas staat een bedrag dat bij lokale en regionale winkeliers te besteden is aan schoolspullen, zoals schriften, een agenda, broodtrommel, of een rugzak. Ook kan Stichting Leergeld eens in de drie jaar een laptop, computer of fiets verstrekken. 

Mark Schutjens, bestuurssecretaris van Stichting Leergeld, meldt dat er veel aanvragen van kinderen uit Pijnacker-Nootdorp binnenkomen. Steeds meer ouders en maatschappelijke organisaties weten de weg naar Stichting Leergeld dus te vinden.

Verjaardagsbox
Een leuke aanvulling op de ondersteuning van Stichting Leergeld is de verjaardagsbox van Stichting Jarige Job. Die is ook via Stichting Leergeld aan te vragen. In de verjaardagsbox zit alles wat nodig is voor een verjaardag: lekkers voor thuis, traktaties voor op school, versieringen zoals ballonnen en slingers, cadeautjes en natuurlijk een taart die met glazuur, slagroom en kaarsjes kan worden omgetoverd tot verjaardagstaart!

Kijk voor meer informatie op www.elkkinddoetmee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant