In de Groenzoom is van alles te beleven. Ati Kapteijn zet dit voor haar eigen Weidevogelaars op de kaart.
In de Groenzoom is van alles te beleven. Ati Kapteijn zet dit voor haar eigen Weidevogelaars op de kaart.

Lezing en natuurwandeling door Groenzoom

Actueel 808 keer gelezen

Bewoners van de Weidevogelhof (hoe toepasselijk) in Pijnacker, organiseren deze zomer leuke, ontspannen natuuractiviteiten. Zo vinden er binnenkort een natuurlezing en een natuurwandeling plaats. Voor en door bewoners, zo laat Ati Kapteijn weten.

De natuurlezing vindt plaats op donderdagmorgen 18 juli van 10.00 u tot ongeveer 12.00 u in het Welzijnscentrum Keijzershof, Floralaan 102 in Pijnacker. Cor Noorman, natuurbeheerder in de Groenzoom, verzorgt de lezing en deze zal verfraaid worden met mooie beelden van het gebied de Groenzoom.

De natuurwandeling vindt plaats een week later, op donderdagmiddag 25 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur. De heer Noorman wacht de deelnemers op, op het parkeerterrein tegenover Meerweg 42 in Berkel en Rodenrijs.

Het natuurgebied de Groenzoom ligt tussen de gemeenten Pijnacker-Nootdorp , Berkel en Rodenrijs en grenst ten noorden aan Zoetermeer-Rokkeveen. Voorheen was in dit gebied veel glastuinbouw, de laatste jaren is het ontwikkeld voor recreatie, natuurontwikkeling en waterberging en maakt het tezamen met het Groene Hart en Midden-Delfland tot een groot natuurgebied, aldus Ati Kapteijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant