Het enige echte schoolorkest.
Het enige echte schoolorkest.

Goede doelenmarkt Ackerweide dik succes

Actueel 685 keer gelezen

Vrijdag is de Goede-doelenmarkt bij Octantschool Ackerweide door vele belangstellenden bezocht. De markt was op het schoolplein en het was er een gezellige drukte. Het stralende zonnetje heeft daar natuurlijk aan bijgedragen.

De leerlingen hadden zelf spullen gemaakt om te verkopen en activiteiten bedacht waar iedereen aan mee kon doen. De mensen konden bijvoorbeeld plantenstekers kopen, koelkastmagneten en placemats. Alles tegen kleine prijzen, de meeste kramen waren dus al snel "los". Ook de activiteiten waren leuk om aan mee te doen, bv. bingo, waterrace, hoeveelheid pennen raden. Er was voor elk wat wils. De Fair Trade-kraam had ook een plek op het plein en deed goede zaken. Was je even toe aan een kleine pauze, dan kon je een heerlijk drankje kopen bij de kraam van de ouderraad en daarna genieten van het optreden van het schoolorkest.

Die speelden een groot deel van hun repertoire. Aan het einde van de dag bleken de goede doelen de echte winnaars te zijn. De totale opbrengst was ruim 600 euro. Op school waren twee goede doelen uitgekozen. Allereerst de schoolbibliotheek. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen met veel plezier lezen. Actuele, aansprekende boeken zorgen voor gemotiveerde lezers. Met de opbrengst kan weer een flinke stapel nieuwe titels worden aangeschaft. Veel leesplezier gegarandeerd dus. Het andere goede doel is Stichting Make-a-wish.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant