Bij Plus Sabine Zondag werden door SkippyPePijn kinderopvang, Boekhandel van Atten, Kerabijoux en Kom in de Kas bekend gemaakt hoeveel hun acties in totaal hebben opgebracht.
Bij Plus Sabine Zondag werden door SkippyPePijn kinderopvang, Boekhandel van Atten, Kerabijoux en Kom in de Kas bekend gemaakt hoeveel hun acties in totaal hebben opgebracht.

Keep Marlika Walking haalt 93.500 euro op voor behandeling Moskou

Actueel 1.484 keer gelezen

Pijnacker - De sponsoractie Keep Marlika Walking, ofwel crowdfunding, zoals dat tegenwoordig met een duur woord heet, is een doorslaand succes geworden. Er is de afgelopen maanden maar liefst 93.500 euro opgehaald.

De geboren en getogen Pijnackerse Marlika de Hoog heeft een zeer agressieve vorm van MS. In Nederland is er eigenlijk geen behandeling mogelijk, maar in het verre Rusland lonkt wel beterschap. In een universitair ziekenhuis in Moskou wordt al enige jaren succesvol de HSCT Stamceltherapie uitgevoerd. Eerst worden de stamcellen uit het bloed of beenmerg gehaald en tijdelijk ingevroren. Daarna krijgt de patiënt chemotherapie en antilichamen toegediend. Hiermee wordt het afweersysteem uitgeschakeld. Daarna krijgt de patiënt de eigen stamcellen terug zodat het afweersysteem kan worden opgebouwd. Kosten: 90.000 euro.

Omdat de basisschooljuffrouw dat bedrag uiteraard niet op de plank had liggen, kwam het hele dorp in actie. Overal ontstonden initiatieven. "Het was overweldigend. Wij zijn iedereen zo dankbaar", zo zei haar vader Johan afgelopen vrijdag nog toen hij even op de redactie van deze krant was. Zaterdag werd de cheque overhandigd in de winkel van Plus Sabine Zondag. "Voor Marlika een emotioneel en bijzonder moment, zeker omdat de behandeling al over vier weken op de planning staat", vertelde zus Jonna. De crowdfunding stopt overigens niet. "We hopen daarmee niet alleen Marlika, maar ook andere MS patiënten te kunnen helpen", aldus Jonna.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant