Er is van alles te zien en te beleven in de Groenzoom.
Er is van alles te zien en te beleven in de Groenzoom.

Wandelexcursie in De Groenzoom

Actueel 495 keer gelezen

Pijnacker - Vandaag kunt u weer deelnemen aan een wandelexcursie in De Groenzoom. Beheerder Cor Noorman begeleidt de excursie en vertelt u over de planten en dieren die u in dit jaargetijde tegenkomt in het natuurgebied.

De excursie is te voet over (half)verharde paden, duurt maximaal anderhalf uur en is gratis. De wandelingen op woensdag 12 juni starten om 13:00 uur en om 15:00 uur. Het verzamelpunt is bij de parkeerplaats tegenover Keulseweg 4, 2641 PK Berkel en Rodenrijs. We willen bezoekers vragen om op de fiets te komen omdat parkeergelegenheid schaars is. Wilt u mee op pad? Meld u aan door een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Geef duidelijk uw voorkeur voor een tijdstip aan! Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen.

Tip: Neem een verrekijker mee, en zorg voor stevige en waterdichte wandelschoenen! Vergeet niet om u na de wandeling te controleren op teken. De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare dat ligt in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en wordt ten noorden begrensd door Zoetermeer-Rokkeveen. De Groenzoom was voorheen een gebied met veel glastuinbouw, maar is de afgelopen jaren doorontwikkeld voor recreatie, natuurontwikkeling en waterberging. De Groenzoom heeft het open karakter van een Hollandse polder met veel afwisseling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant