Duncan Laurence in gesprek met popjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw. (foto: Els de Wit)
Duncan Laurence in gesprek met popjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw. (foto: Els de Wit)

Martin Reitsma interviewt Duncan Laurence

Actueel 943 keer gelezen

De Nederlandse kanshebber voor het Eurovision Song Contest 2019 Duncan Laurence maakt al weken veel los in de media en bij de bookmakers. Hij wordt nog steeds getipt voor de eindoverwinning. Hij blijft nuchter onder alle hectiek. Afgelopen zaterdag waren Duncan én Getty Kaspers, tot op heden onze laatste Eurovision Song Contest winnares van 44 jaar geleden, aanwezig tijdens de perspresentatie van dit evenement. Ook was er deze middag de boekpresentatie van: - Een leven lang geleden - de biografie over Getty.

Het Amsterdamse AFAS live was het centrale middelpunt voor een flink aantal internationale deelnemers aan het songfestival. Zij werden voorgesteld aan de media. Die avond deden tijdens Eurovision In Concert 28 van de deelnemers een optreden met hun nummer. Zowel de vaderlandse als de internationale pers was op volle sterkte uitgerukt. Muziekjournalist Martin Reitsma deed interviews waaronder die met Duncan. Over zijn favorietenrol vertelt hij: "Het is een geweldige eer en een enorm compliment, maar er kan nog van alles gebeuren. Ik ga naar Tel Aviv voor de winst." Op de vraag: welke boodschap wil je met je nummer Arcade aan de honderden miljoenen kijkers in Europa en Australië meegeven? antwoordt Duncan gevat: "Creëer je eigen geluk zelf en laat je niet al teveel leiden door anderen. Er zijn zoveel externe factoren die jouw eigen geluk kunnen beïnvloeden. Het eeuwig verlangen naar een verloren liefde of een verloren vriendschap? Stap erover heen en kies je eigen geluk." In de zaal hoorde je flarden van Eurovision Song Contest-nummers die tijdens deze persmiddag ten gehore werden gebracht. Ook allerlei talen: van Pools tot Albanees, van IJslands tot Grieks en natuurlijk veel Engels. Burgemeester van Amsterdam: Femke Halsema begroette alle deelnemers en ging met hen op de foto.

Boek over Getty Kaspers
Getty Kaspers was eveneens aanwezig met haar man Cor Smit en auteur Dave Boomkens. Het boek gaat over haar bewogen leven en carrière. Getty die in 1975 met haar band Teach In de laatste Nederlandse winnaar was van het Eurovisiesongfestival met het nummer Ding a Dong. Haar levensverhaal, met hoogte- en dieptepunten, werd op meeslepende en indrukwekkende wijze op papier gezet door auteur Dave Boomkens. De recensies zijn lovend. Het boek werd in aanwezigheid van Getty, Cor, Dave, presentator Cornald Maas en burgemeester van Amsterdam Femke Halsema uitgereikt. Halsema vertelde: "Ik was nog een klein meisje van negen jaar en net als Getty woonde ik in die tijd ook in Enschede. Ik weet nog hoe trots ik was op haar overwinning."

Van Atten
Het boek:- Een leven lang geleden - is van uitgever Luitingh-Sijthoff. Met ISBNnummer: 9789024584536 en 232 pagina's. Het is verkrijgbaar in de boekhandel, of via museum RockArt en bij boekhandel van Atten in Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant